Vizita.si
image (28)

Novice

Shujšala 194 kg, sedaj pa se bori za življenje

Ni.J.
07. 12. 2010 08.04
0

Za 35-letnico, ki je z operacijo želodca izgubila 194 kilogramov, je življenje končno začelo dobivati smisel. Vendar pa se je njeno sanjsko življenje kmalu spremenilo v moro in novo bitko za življenje.

35-letna Misty Daniel iz Eulessa v Dallasu je z operacijo želodca, gastričnim obvodom, izgubila neverjetnih 194 kilogramov. Potem ko je izgubila vse odvečne kilograme, pa jo je čakala še operacija, s katero so ji v bolnišnici Houston odstranili odvečno kožo. Vendar pa je po zadnji operaciji utrpela hudo infekcijo, zaradi katere so ji zdravniki morali odrezati večino kože na trebuhu in ji na trebuhu praktično naredili izrez kože v obliki kroga.

35-letnica pravi, da je bil gastrični obvod sicer nekaj najlepšega v njenem življenju, saj je z njim dobila drugo možnost v življenju. Pred operacijo je namreč tehtala kar 278 kilogramov. “Prvič v življenju sem bila zares srečna. Od osmega leta naprej sem imela huda samouničevalna nagnjenja, uteho pa sem iskala v hrani. Ostajala sem doma, nikamor nisem hotela iti, to pa me je spravilo do točke, ko dejansko nisem mogla več nikamor, saj sem bila predebela, da bi se lahko gibala. Nisem mogla niti več voziti avtomobila in delati.“ Operacija je zato bila zanjo prelomnica v življenju. Shujšala je 194 kilogramov in tako tehtala le še 84 kilogramov.

Prvič sem lahko odšla po svojo hčer v šolo,“ pravi. “Počela sem lahko stvari, ki jih počnejo običajni ljudje. Lahko sem odšla v trgovino, preživljala urice v nakupovalnih centrih in tako počela stvari, ki jih nikoli nisem.

Vsega tega veselja in evforije ob novem življenju pa je bilo konec z operacijo, s katero so ji odstranili odvečno kožo. V bolnišnici v Houstonu so ji odstranili kar 22 kilogramov kože, a je po operaciji staknila okužbo z bakterijo MRSA, nevarnim stafilokokom, ki je odporen na večino antibiotikov. “Bilo je grozljivo,“ se spominja Daniel. “Na določeni točki se je od mene prišla poslovit celo hči, saj so bili zdravniki prepričani, da bom umrla.“ Infekcija se je namreč širila iz dneva v dan. Dvakrat je dobila pankreatitis, vnetje trebušne slinavke, zatem pa so se ji pojavile še težave z mehurjem. V parklandski bolnišnici, kamor so jo prestavili po operaciji, je tako preživela kar sedem mesecev. “Bili so dnevi, ko sem hotela samo še umreti. Bolečine so bile neznosne, zato sem izgubljala voljo in potrpljenje. Včasih se mi je zdelo, da vse skupaj ni vredno truda in da je res najbolje, da umrem.“

Vendar pa Misty do danes še ni obupala. Še vedno leži v bolnišnici in se bori za življenje, upa pa, da si bo kmalu popolnoma opomogla in dobila še eno možnost, da zaživi normalno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587