Vizita.si
Christine je po operaciji, s katero so ji zmanjšali želodec, shujšala kar za 82 kilogramov. Z dodatnim posegom pa se je znebila še treh kvadratnih metrov kože, ki ji je na telesu še ostala iz časov, ko je tehtala enkrat več.

Novice

Odrezali so ji tri kvadratne metre kože

E. D.
24. 12. 2010 07.25
2

23 let Christine ni odšla na nobeno božično ali novoletno zabavo, saj je bila že od nekdaj debelušna in se je odvečnih kilogramov sramovala. Letos pa bo zvezda prazničnih praznovanj, pravi, kajti lažja je za kar 82 kilogramov in v svoji koži se počuti odlično.

debela teta na tehtnici
debela teta na tehtnici FOTO: iStockphoto
41-letna Christine Morris je imela že od nekdaj nekaj kilogramov preveč, zato je imela slabo samopodobo in se ni dobro počutila v svoji koži. Kadar so jo prijatelji vabili ven, jih je vedno znova zavrnila. Tudi na božične in novoletne zabave ni hodila. Raje se je zaprla med štiri stene, oblekla razvlečeno pižamo, sedla pred televizijo in jedla čips ali čokolado. Vse skupaj se je samo še poslabšalo pred 11 leti, ko se je ločila od moža. Takrat se je od žalosti še bolj zatekala k hrani in njena teža je bistveno poskočila. Na koncu je tehtala že 152 kilogramov, potem pa se je na lepem odločila, da tako pač ne gre več naprej. Medtem ko so se njeni prijatelji družili in uživali življenje, se je ona skrivala med štirim stenami in vedela, da vse zamuja. Tako se je lotila številnih shujševalnih diet, a ji nobena ni pomagala. Potem pa je že skoraj popolnoma obupana Christine sprejela nenavadno odločitev – iz prihrankov si je plačala operacijo zmanjšanja želodca in upala, da ji bo poseg za vedno spremenil življenje.
Christine je po operaciji, s katero so ji zmanjšali želodec, shujšala kar za 82 kilogramov. Z dodatnim posegom pa se je znebila še treh kvadratnih metrov kože, ki ji je na telesu še ostala iz časov, ko je tehtala enkrat več.
Christine je po operaciji, s katero so ji zmanjšali želodec, shujšala kar za 82 kilogramov. Z dodatnim posegom pa se je znebila še treh kvadratnih metrov kože, ki ji je na telesu še ostala iz časov, ko je tehtala enkrat več.FOTO: iStockphoto

In res ji ga je. Že v prvem tednu po operaciji je izgubila šest kilogramov, eno leto pozneje pa je tehtala kar 63 kilogramov manj. ''Operacija je bila zelo neboleča, kirurgi so naredili le majhen rez. A že takoj po posegu sem čutila razliko. Nisem bila več tako zelo lačna. Prej sem včasih pojedla celo vrečko čipsa, pa sem bila še vedno lačna. Zdaj pa me je nasitil že en sam pečen paradižnik ali nekaj žlic juhe,'' se spominja Christine, ki ni le količinsko manj jedla, temveč je jedla tudi veliko bolj zdravo. Čokolade, kalorične slane prigrizke in mastno hrano je zamenjala za zelenjavo in nemastno meso. Jedla je večkrat po malo. ''Bilo je odlično in še kar sem izgubljala težo. To so opazili tudi drugi, kajti marsikdo je pristopil k meni in mi čestital, ker mi je uspelo shujšati. Vendar pa nihče ni vedel, da sem še vedno imela eno veliko težave.''

Za tem, ko je Christine bistveno shujšala, ji je namreč na telesu ostalo ogromno odvečne kože – ta ji je visela iz hrbta, zadnjice, trebuha, prsi in rok. ''Tako blizu sanjam sem bila, da nisem mogla svojega telesa pustiti takšnega, kot je bilo,'' razlaga Britanka, ki je tako še drugič legla na operacijsko mizo, in sicer zato, da so ji odstranili vso odvečno kožo. Te je bilo za kar tri kvadratne metre, tehtala pa je 12 kilogramov. ''Operirala sta me dva kirurga, ki sta potrebovala osem ur, da sta odstranila vso odvečno kožo. Sicer so mi od tega posega ostale brazgotine, a je bilo vredno tega,'' še pove Christine, ki danes tehta le še 70 kilogramov in komaj čaka, da se udeleži letošnjih prazničnih zabav. ''To bodo moji najboljši prazniki do zdaj. Komaj čakam, da stečem na plesišče. Vedno sem bila predebela, da bi plesala, tako da sem raje ostala doma in jedla. Zdaj pa imam končno telo, s katerim lahko ponosno pomigam na plesišču!''

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587