Vizita.si
image (28)

Novice

Te hlače so ji bile še pred kratkim tesne!

Ni.J.
31. 10. 2011 10.18
1

Mati treh otrok je razkrila, da je končno zaživela tako, kot bi morala že pred leti. Shujšala je namreč kar 90 kilogramov, njeno življenje pa je pestro in aktivno kot še nikoli.

42-letna Diane McLean je tehtala kar 180 kilogramov, zaradi česar so jo mučile številne in izjemno resne zdravstvene težave. Ko so ji zdravniki povedali, da ne bo dočakala svojega 45. rojstnega dneva, če ne bo drastično spremenila svojega življenjskega sloga, se je odločila shujšati. Izgubila je 90 kilogramov, na obraz se ji je povrnil nasmešek, predvsem pa se ji je močno izboljšalo zdravje.

Diane, po poklicu medicinska sestra, je prvič ugotovila, da ji odvečni kilogrami še kako škodijo, ko je med dopustom na Škotskem padla in se poškodovala. V nekaj tednih se ji je majhna ranica namreč zagnojila, zdravnik pa ji je predpisal antibiotike. Čeprav bi se ji moralo stanje zatem izboljšati, se ji ni. Antibiotiki so namreč povzročili odpoved ledvic. Diane je padla v nezavest, mož Caluum pa jo je nemudoma odpeljal v bolnišnico Dumfries & Galloway Royal Infirmary, kjer so jo sprejeli na oddelku za intenzivno nego, kjer je preživela kar pet dni.

Tamkajšnji zdravniki so ji diagnosticirali celulitis, akutno bakterijsko okužbo kože in podkožnega tkiva, ki nima nič opraviti z estetsko težavo celulitom, poleg tega pa so ji diagnosticirali še odpoved ledvic in spalno apnejo, kar pomeni, da je med spanjem pogosto nehala dihati. Vse te zdravstvene težave so bile posledica njene debelosti, zato se je po treh tednih hospitalizacije odločila, da bo shujšala.

Postavili so me pred dejstvo. Izbirala sem lahko med hujšanjem in smrtjo, s katero bi obsodila svoje otroke na odraščanje brez matere,“ pravi. “Od nekdaj so mi odvečni kilogrami predstavljali velik problem in pred nezgodo na domačo tehtnico sploh nisem stopila, saj sem bila pretežka, da bi mi pokazala težo.“

Pred poškodbo je Diane redno posegala po čipsu, ki ga je namakala v najrazličnejše omake in splakovala s steklenico vina. Kilogrami pa so se ji še dodatno začeli kopičiti po smrti sestre Carolyn, ki je umrla zaradi Guillain Barrejevega sindroma. “Mislim, da sem s hrano zapolnjevala praznino v sebi,“ priznava.

Da bi znova postala srečna, pa se je Diane začela izogibati mastni hrani, čipsu in vinu. “Včasih nisem mogla niti toliko časa stati, da bi lahko skuhala zdrav obrok. Za štedilnikom sem se morala kar usesti,“ pravi Diane. “Zdaj pa rada kuham, poleg tega pa pripravljam vedno svežo in zdravo hrano.“

Diane upa, da bo njena zgodba pomagala drugim s podobno težavo, da zberejo moč in se lotijo sprememb v življenju, zaradi katerih bodo živeli dlje in predvsem bolj kvalitetno. “Odkar sem shujšala, imam veliko več energije. Bolj živahna sem in veliko več časa lahko aktivno preživim s svojo družino in prijatelji. Upam, da bo moja zgodba navdihnila koga, ki se trudi izgubiti odvečne kilograme in mu pomagala doseči cilj,“ še pravi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587