Vizita.si
image (28)

Novice

Si boste še kdaj privoščili hamburger?

S.P.
12. 10. 2012 15.50
21

Šele 3-letni Thomas Miller je moral prestati kar 12 zapletenih operacij, potem ko je nevarna bakterija zastrupila njegovo kri ter poškodovala vse pomembnejše organe v telesu. In vse to zaradi enega samega okusnega govejega obroka.

Šele 3-letni Thomas Miller se je moral zaradi okusnega govejega obroka skoraj posloviti od življenja. Kmalu po zaužitju hamburgerja mu je namreč postalo tako slabo, da ga je družina morala nemudoma odpeljati v bolnišnico. Tam pa se je njegova bitka za življenje šele dodobra začela. “Sploh nismo vedeli, kaj se dogaja. Že naslednji dan so ga poslali na operacijo, ki pa je stanje nekako še poslabšala. Prebudil se je popolnoma paraliziran, sčasoma pa smo ugotovili, da se ne odzivajo niti njegove zenice. Najin sin je brez podanega razloga nenadoma oslepel,“ se spominjata obupana starša.

Obširne raziskave so vendarle pokazale na okužbo z bakterijo E.coli, ki je močno prizadela njegov krvni obtok in sprožila nevarno infekcijo. Življenje ubogega malčka se je kmalu spremenilo v pravi pekel. Odpovedovati so mu začele ledvice ter jetra, nevarna bakterija pa se je hitro razširila tudi na predel njegovih možganov. “Najhuje ga je bilo opazovati. Na koži se je sprožila alergična reakcija, ki si je nikoli več ne želim priklicati v spomin. Neznanec bi si mislil, da je bil ubožec močno opečen v hudem požaru,“ nadaljuje njegova mati. Upanja ni bilo veliko.

Malček se je moral kar dolgih 13 mesecev hrabro boriti za svoje življenje, medtem pa je prestal kar 12 izredno zapletenih, a na srečo uspešno izpeljanih operacij. Do danes je uspel že popolnoma okrevati in živi normalno življenje, v zgodovino pa se je zapisal kot eden izmed nekaj ljudi na svetu, ki so tovrstno okužbo sploh uspeli premagati.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587