Vizita.si
image (28)

Novice

Sicer je shujšala, ampak …

S.C.
30. 03. 2012 08.05
4

Ker se ni želela odpovedati nezdravi hrani, se je 21-letna Škotinja odločila za operacijo zmanjšanja želodca, kar jo je pahnilo v začaran krog bulimije. Danes je sicer suha, toda svojo odločitev globoko obžaluje.

21-letna Siobhan Leighton iz Glasgowa, največjega škotskega mesta, ni bila nikoli zagovornica zdravega načina življenja, raje je brezskrbno uživala v mastni, nezdravi in visoko kalorični hrani. “Zelenjave in sadja sploh ne maram in nihče me ne more prepričati, da bi ga zamenjala za pico ali čips,“ pove Siobhan, ki je pred leti tehtala neverjetnih 142 kilogramov. “Vedela sem, da sem močnejše postave, toda ko me zdravnik opozoril, da zaradi teže in svojih prehranjevalnih navad lahko umrem, sem se odločila za najlažjo pot do popolne postave.“ Ena in edina rešitev je bila po njenem mnenju operacija zmanjšanja želodca, saj je bila prepričana, da se tako več ne bo mogla prenajedati. Ker so jo v domovini zaradi starosti zavrnili, se je odpravila v Belgijo, kjer so jo operirali za tretjino cene, toda poseg danes močno obžaluje. “Ker za sadje in zelenjavo nočem niti slišati, sem upala, da bom z zmanjšanim želodcem vsaj manj pojedla, toda kmalu sem videla, kako sem se uštela,“ z obžalovanjem pove Siobhan.

V bolnišnici so ji prepisali strogo dieto po operaciji, toda še naprej je jedla pice, čips in čokolado, dokler ni začela bruhati. Tako se je mimogrede znašla v začaranem krogu bulimije, iz katerega ni našla izhoda, a zdelo se ji je, da ima svoje telo končno po nadzorom, čeprav je bila v sebi zelo nesrečna. Na srečo jo je nekega dne, ko je spet bruhala v straniščno školjko, slišal sosed in potrkal, da bi videl, kaj se dogaja. “Ne vem, kaj bi bilo danes z mano, če ne bi bilo soseda,“ še pove Siobhan. “Po njegovi dolgi pridigi sem se le odločila, da uvedem spremembe v svojem jedilniku.“ Ker ni želela zdravniške pomoči, je na spletu poiskala informacije o zdravem hujšanju ter se skušala držati osnovnih pravil. Hrano je žvečila počasi in prenehala, ko je začutila, da je sita. Sicer počasi, toda z vztrajnostjo ji je uspelo nadzorovati prehranjevanje ter končno izgubiti odvečne kilograme, a s svojim telesom še vedno ni zadovoljna. “Imam 54 kilogramov in veliko odvečne kože,“ žalostno pove. “Dobro sem videti edino od daleč, ko pa se pogledam v ogledalo od blizu, mi postane slabo.“ Dala si je namreč odstraniti odvečno kožo na rokah ter dvigniti prsi, zaradi česar je polna brazgotin, čaka pa jo še poseg, kjer ji bodo odstranili odvečno kožo na trebuhu. Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj in bitko s kilogrami začela na popolnoma drugačen način. Žal to ni možno, kljub temu pa upa, da se bo nekoč dobro počutila v svoji koži in bo prvič brez sramu lahko oblekla kopalke.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623