Vizita.si
Sigourney Weaver priznava: "Včasih se prekršim pri hrani, kaj morem."

Novice

Sigourney Weaver: Seks po 60. letu se ne konča

Alenka Mirt Iskra
15. 12. 2009 11.28
0

Znana ameriška igralka Sigourney Weaver je do zdaj igrala v 61 filmih. Znana je po vlogah Gorile v megli, Dave, Anne Hall, Osmi potnik in v številnih drugih. Ima zelo dinamičen, hiter vsakdan, zaveda pa se pomembnosti zdravega načina življenja.

Sigourney Weaver priznava: "Včasih se prekršim pri hrani, kaj morem."
Sigourney Weaver priznava: "Včasih se prekršim pri hrani, kaj morem."FOTO: Reuters
Igralka Sigourney Weaver je podedovala dobre gene, priznava alternativno medicino in trdi, da se seks po šetstdesetem letu ne konča.

Ali lahko tečete po stopnicah?

Vsekakor lahko. Danes sem na primer tekla v četrto nadstropje. Kakor koli se gibaš, pomaga.

Jemljete kakšne vitaminske pripravke?

Omega 3, ribje olje in dodatke vitamina D. Prav tako jemljem mešanico vitaminov, ki vsebuje veliko vitamina C. Predvsem mi pride prav pri jet legu (težavam zaradi časovne razlike pri letih).

Koliko ste družinsko obremenjeni z boleznimi?

Sem kar zadovoljna, saj so moji starši dočakali 90 let. Sta pa imela oba kožnega raka, kljub temu, da sta bila oba zelo aktivna, moja mami je bila velika športnica, veliko časa je preživela na teniškem in golf igrišču. Mami je operacijo, ki je bila potrebna, težko prenesla, meni pa se je globoko vtisnilo vedenje o nevarnostih sončenja.

Ste bili kdaj na dieti?

Seveda rada zdravo jem, posebej če sem doma nekaj tednov in mi ni treba tekati naokoli. Ne glede na to, kako prijetno je kdaj popiti kozarec šampanjca ali pojesti kaj res slastnega, je zato treba poskrbeti še za gibanje.

Kdaj ste bili najhuje bolni?

Leta 1994 sem morala v tujino, na premiero filma. Dobila sem visoko vročino, zdelo se mi je, kot da imam pretegnjene mišice hrbta. Šla sem na rentgen pljuč in izvedela, da imam kolaps pljuč, imela sem pljučnico. Morala sem ostati doma in počivati, bila sem res resnično bolna.

Zanimivo je, da sem se počutila bolje, dokler sem mislila, da sem si pretegnila mišice, ko sem izvedela, da imam kolaps pljuč, sem se hudo ustrašila. Po dveh mesecih mi je zdravnik rekel, da moram začeti gibati. Posvaril me je, da ne bom mogla dihati in me bo vse bolelo, ampak da moram to narediti. In sem!

Seks je poživljajoč.
Seks je poživljajoč.FOTO: iStockphoto

Koliko vam pomeni seks?

Seks je izraz naše prvinskosti. Spolnost je neizmeren vir hranjenja naše intimnosti. Pravijo, da je zelo pomembno za ženske, starejše od 60. let, da še vedno seksajo, izjemno poživljajoče je.

Kakšen je vaš odnos do alternativnih metod zdravljenja?

Trdno verjamem v alternativno medicio. Mami je bila Angležinja, verjela je, da so Američani tako bolni, ker jemljejo toliko zdravil. Ko je bila bolna, je odklonila jemanje zdravil in dočakala 94 let.

Telo je čudovit instrument, ki je namenjen samozdravljenju. Prepričana sem, da akupunkture in masaže pomagajo telesu ponovno pridobiti moč in zdravje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602