Vizita.si
image (28)

Novice

Silikonski vsadki so ji zadnjico samo iznakazili

S.C.
29. 11. 2011 10.57
7

V želji po večji in čvrstejši zadnjici se je pred pol leta April odločila, da si bo vstavila vsadke. Danes odločitev močno obžaluje, saj je njena zadnjica vse prej kot idealna.

April Stokely iz Newporta je bila od nekdaj nezadovoljna s svojo majhno in neopazno otroško ritko in se zato nikoli ni dobro počutila v svoji koži. Pred šestimi meseci je tako odštela kar 4200 evrov za operacijo, med katero so ji vstavili silikonske vsadke, da bi bila videti, kakor je vedno sanjala. Ob poplavi pop ikon, kot sta Jennifer Lopez in Kim Kardashian, je namreč čvrsta in okrogla zadnjica zaželena in cenjena kot kadar koli prej.

V mislih sem že nakupovala gore in gore novih oblačil, da bi poudarila svojo novo postavo in se končno počutila seksi,“ danes v solzah pove April. Rezultati operacije namreč niso izpolnili dekletovih pričakovanj, še več, njena zadnjica je ogromna, nenormalno povešena in vse prej kot čvrsta. “Danes me je sram obleči čisto navadne kavbojke.“

A težava ni le v izgledu. Že ob vsakdanjih opravilih, kot so sedenje, vožnja avtomobila ali čisto navaden počep, April občuti bolečino in neudobje, čeprav bi po napovedih kirurgov morali vsadki vsaj pet do šest let stati na mestu in ne povzročati nobenih težav. Zaskrbljena je ponovno obiskala zdravnika in opravila nekaj preiskav, da bi odkrili vzrok njenih neprijetnosti. A preiskave niso pokazale ničesar konkretnega, tudi bakterijske okužbe ne.

April je bila sita obiskov zdravnika, ki ji je le predlagal odstranitev vsadkov, zato je posnetek svoje zadnjice pokazala dvema plastičnima kirurgoma, ki pa sta bila enotna: "Vsekakor ne izgleda, kot bi moralo. Zadnjica je veliko preveč povešena, oblika vse prej kot pravilna.“

April se zaveda, da je storila napako: “Izgubila sem zaupanje do zdravnikov, razočarana sem in se sramujem svojega izgleda. Močno obžalujem, da sem se odločila za poseg, saj sem prej izgledala bistveno bolje. Žal sem to ugotovila prepozno.“

Po podatkih ameriškega združenja za plastično kirurgijo se je število tovrstnih operacij v zadnjih desetih letih povečalo kar za 140 odstotkov. “Do neke mere je to kulturno,“ pravi priznani plastični kirurg iz Manhatna dr. George Lefkovits. “Največ je Afroameričanov in Latinoameričanov, saj njihova kultura poudarja pomen večjih zadnjic.“ Pri take vrste operacijah se najpogosteje uporabljata kot polnilo maščoba ali silikon. “Silikon je gel, sestavljen iz drobnih delcev, in če zadeva ni povsem sterilna, lahko pride do zapletov,“ poudarja dr. Malcolm Roth, predsednik ameriškega združenja plastičnih kirurgov, in dodaja: “Drobceni delci se namreč absorbirajo v bele krvne celice in se vključijo v krvni obtok ter potujejo do drugih organov. Tako lahko pride do okužb.“ Ravno zato je zelo pomembno, da za tovrstne posege izberete preverjenega kirurga in ne zaupate vsakemu šarlatanu, ki jih je na tržišču malo morje.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587