Vizita.si
Simpatične ženske preveč časa posvečajo drugim in premalo sebi, zato se hitreje redijo.

Lepota

Simpatične ženske se redijo hitreje

Ni.J.
10. 09. 2010 13.32
0

Ženske, ki mislijo, da morajo vedno delovati srečno in zadovoljno, naj bi imele pogosteje težave s pridnim nabiranjem kilogramov in čezmerno telesno težo.

Simpatične ženske preveč časa posvečajo drugim in premalo sebi, zato se hitreje redijo.
Simpatične ženske preveč časa posvečajo drugim in premalo sebi, zato se hitreje redijo.FOTO: iStockphoto

Ameriška psihologinja in vedenjska strokovnjakinja Karen R. Koenig je ženske in njihovo nagnjenje k nabiranju odvečnih kilogramov proučevala več let zaporedoma. V svoji zadnji knjigi tako trdi, da najhitreje pridobijo odvečne kilograme ravno tiste ženske, ki so najbolj simpatične.

Ženske, ki se nenehno trudijo, da bi jih imela okolica rada in ženske, ki se neprestano žrtvujejo za druge, pogosto zanemarjajo same sebe,“ pravi Koenigova. “Zaradi tega nimajo zdravega odnosa do svojega telesa. Osredotočene so zgolj na svojo vlogo v življenju drugih, pri tem pa jim zmanjkuje časa za ukvarjanje s sabo in pripravo zdravih obrokov,“ še pojasnjuje.

Poleg tega, da pogosto jedo hitro pripravljeno in nezdravo prehrano, pa še posebej samske simpatične ženske hrano enačijo z ljubeznijo in pogosto jedo v poznih večernih urah, ko se počutijo osamljene. V svoji knjigi Koenigova zato ne deli nasvetov, kako izgubiti odvečne kilograme, temveč rešitev vidi v trdem delu na krepitvi samozavesti.

Simpatične ženske menijo, da so odgovorne za srečo drugih.
Simpatične ženske menijo, da so odgovorne za srečo drugih. FOTO: iStockphoto

Preveč prijazne ženske se morajo naučiti, kako okrepiti samozavest in zavrniti nekoga,“ pravi Koenigova. “Ne morete biti vedno na uslugo drugim, saj bo prej ali slej prišlo do tega, da boste ob vsem hitenju pozabili nase.“ Pretirana skrb za okolico se po njenem razvija z odraščanjem, poleg tega pa se je z leti zelo težko odvadimo. Dokler ženska pride do spoznanja, da se je zaradi obremenjevanja z drugimi in želje, da bi jim ustregla, zanemarila, pa je velikokrat že prepozno. Pot do vitkosti pa se tako začne šele, ko se te ženske naučijo reči 'ne'.

In kakšne naj bi bile resnične lastnosti simpatičnih žensk?

– za boljše počutje potrebujejo pohvalo;

– menijo, da so odgovorne za srečo drugih;

– mislijo, da morajo bite vedno videti srečne in nasmejane;

– se bojijo pokazati svoja prava čustva in spregovoriti o svojih strahovih;

– se bojijo, da bi jih okolica izločila, če bi pokazale svoj pravi obraz.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587