A kaj, ko je veliko več teh maščob v predelanih izdelkih, ki se jim tako zelo težko odpovemo. V strokovnem časopisu Preventing Chronic Diseas so strokovnjaki zapisali, da so najbolj nevarne prav transmaščobe, ki se jih ne zavedamo, da smo jih zaužili. Pripravili so seznam nekaterih najpogostejših izdelkov, kjer so te prisotne v veliki meri:
1. Keksi in pecivo, ki imajo v svojem imenu masleni (na primer masleni piškoti)
Maslo je dražje od umetnih transmasti, zaradi česar je v teh proizvodih uporabljen v manjši meri, v njih pa je veliko transmaščob.
2. Pokovka
V pokovki, ki jo kupite v trgovini, se pogosto nahajajo transmaščobe ali delno hidrogenizirano rastlinsko olje.
3. Hrana v restavraciji za hitro prehrano
Za cvrtje pogosto uporabljajo transmaščobe, pa čeprav je morda navedeno drugače.
4. Pecivo in torte
Če pecivo raje kupite v trgovini ali slaščičarni, kot da ga pripravite doma, potem previdno preberite sestavine na embalaži ali pa vprašajte, kaj uporabljajo pri peki – cenejšo margarino ali nekoliko dražje maslo.
Tudi pri drugih proizvodih bodite pozorni na oznako na embalaži in se izogibajte sestavin, kot so hidrogenirano rastlinsko olje ali delno hidrogenirano rastlinsko olje.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV