Vizita.si
image (28)

Novice

S 184 kg pretekel maraton in postavil rekord!

E. D.
21. 03. 2011 15.58
3

S 184 kilogrami je sumoborec Kelly Gneiting pretekel 42 kilometrov dolg maraton in se s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdebelejši človek, ki je kadar koli pretekel maraton. Podvig je bil vse prej kot lahek, saj je tekače močno oviralo viharno vreme.

Kar 6000 tekačev je zaradi močnega dežja, silovitega vetra in nizkih temperatur na poti proti cilju obupalo. A 40-letni Kelly Gneiting, po poklicu voznik tovornjaka, v prostem času pa tudi sumoborec, ni bil med njimi. Kljuboval je neugodnim vremenskim razmeram in dosegel cilj, ki si ga je zastavil – pretekel je 42 kilometrov losangeleškega maratona ter se s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdebelejši človek, ki je kadar koli pretekel maraton. ''Resnično verjamem, da sem eden najboljših atletov na svetu,'' je samozavestno povedal Kelly, ki sicer vsak dan več kilometrov hodi v službo in nazaj, hkrati pa dnevno preteče tudi 10 kilometrov.

A 40-letnik ni bil vedno debel. V srednji šoli je namreč tehtal kar 100 kilogramov manj kot danes. ''Takrat sem bil precej vitek in vitalen, a vitalen sem še vedno. Zdravniki pravijo, da je moj krvni tlak čisto v redu, moj srčni utrip v mirujočem stanju je 60 udarcev na minuto. A moja največja težava je že od nekdaj hrana,'' pove Kelly, ki je začel težo pridobivati po poroki. ''Kar naenkrat nisem več rabil biti privlačen in nekako sem se zapustil.'' Naenkrat je lahko pojedel kar pet hamburgerjev, obožuje pa tudi cvrto meso in cvrt krompirček. Svojo težo pa je izkoristil sebi v prid in se začel ukvarjati s sumoborstvom. ''V sumoborstvu je debelost dejansko prednost. Tako sem se pred časom zelo zredil in zdaj tehtam čez 180 kilogramov.''

A kljub debelosti je Kelly ostal fizično aktiven in tako prišel na idejo, da bi se udeležil 42 kilometrov dolgega losangeleškega maratona ter s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov. In res mu je uspelo. S tem svojim dosežkom je vsem tistim, ki na debele ljudi gledajo postrani in se zaradi teže norčujejo iz njih, dokazal, da so tudi ljudje z višjo telesno težo kos zahtevnejšim telesnim aktivnostim, če se le redno gibajo in ukvarjajo s športom.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587