Vizita.si
Ključen dejavnik za veliko odločitev sta bila njuna otroka.

Novice

Skoraj 300-kilogramska Donna zdaj na dieti!

E. D.
02. 09. 2011 08.05
7

Najprej se je Donna načrtno nažirala, da bi osvojila naziv najdebelejše ženske na svetu. Pojedla je tudi 15 tisoč kalorij dnevno in za hrano tedensko zapravila do 600 evrov. Zdaj pa se je odločila, da bo shujšala in se raje kot nekemu nesmiselnemu rekordu posvetila svojemu zdravju.

Ključen dejavnik za veliko odločitev sta bila njuna otroka.
Ključen dejavnik za veliko odločitev sta bila njuna otroka.FOTO: Reuters
Še pred nekaj tedni je bilo življenje 272-kilogramske Donne Simpson posvečeno enemu samemu cilju – osvojiti naziv najdebelejše ženske na svetu. In v želji, da bi se zredila na zastavljenih 450 kilogramov, je dnevno pojedla tudi do 15 tisoč kalorij, za hrano pa vsak teden zapravila celo po 600 evrov. Da je lahko krila stroške za hrano, se je nažirala kar pred kamero računalnika, medtem ko so neznanci plačevali, da so jo lahko gledali, in jo pri njenem nesmiselnem početju tudi spodbujali. Celo njen zdaj že nekdanji zaročenec Philippe ji je stal ob strani in ji pomagal po najboljših močeh. Ker se je Donna zaradi debelosti težko premikala in skrbela zase ter za svoja otroka, je bil Philippe tisti, ki je kupoval ogromne količine hrane, kuhal in pospravljal ter celo pomagal Donni pri umivanju in oblačenju.
Donna se je zdaj odločila, da se ne bo več redila, temveč da bo shujšala.
Donna se je zdaj odločila, da se ne bo več redila, temveč da bo shujšala. FOTO: Reuters

Ko pa je imel vsega dovolj in Donno zapustil, je 44-letna Američanka nenadoma ostala sama. Nekaj časa je sicer še vztrajala pri svojem nažiranju in se ni nameravala odreči želji, da postane najdebelejša ženska na svetu, zato je pustila, da sta ji namesto nekdanjega zaročenca pomagala otroka. A kmalu je uvidela, da je to sebično in narobe, ter se prav zaradi otrok odločila, da zaključi z nažiranjem in se raje loti hujšanja. ''Zdaj, ko sem ostala sama in moram sama skrbeti za otroka, moram drastično spremeniti življenjski stil,'' pravi Donna. ''Lahko se je nažirati in pridobivati težo, če je ob tebi partner, ki te hrani in ki poskrbi za vse drugo okrog tebe. A to je dogovor med dvema odraslima, gre za njuno svobodno odločitev. Takšne odgovornosti pa ne morem prenesti na svoja otroka in od njiju zahtevati, da skrbita za vse.'' Tako se je zdaj Donna lotila diete in telovadbe. Nima več spletne strani, kjer so jo neznanci gledali, kako se nažira, temveč jo je spremenila v blog, kjer bodo lahko ljudje spremljali njeno hujšanje in drastično izgubljanje teže.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623