Vizita.si
image (28)

Novice

Skoraj se je ubila s hrano, a poglejte jo danes

K.B.
23. 06. 2014 15.30
15

Nekdanja odvisnica od hitre prehrane je tehtala že 136 kilogramov in dosegla indeks telesne mase 50. ''Dobesedno sem se ubijala s hrano,'' je priznala. A v manj kot 18-ih mesecih ji je uspelo izgubiti skoraj vso telesno težo in shujšati za kar 50 kilogamov.

Samookronana kraljica hitre prehrane Lindsey Collier si je nekoč vsak dan privočila od šest do sedem obrokov hitre prehrane, zadnjega tik pred spanjem, da jo je potopil v globok spanec. Poleg tega je spila veliko sladkih gaziranih pijač in energijskih napitkov in se tako z leti zredila že na 136 kilogramov. A komaj 30-letna Lindsey je bila šokirana, ko je novembra leta 2012 obiskala zdravnika in ji je pojasnil, da je tik pred tem, da postane sladkorni bolnik.

''Zdravnik mi je povedal, da imam visok nivo holesterola v krvi. Nisem si želela biti v svojih 30-ih letih s sladkorno boleznijo,'' se spominja dne, ko ji je postalo jasno, da bo mogla spremeniti svoje prehranjevalne navade. ''Bila sem vsa iz sebe, a prvič sem si samo sebe dobro ogledala. Dobesedno sem se ubijala s hrano,'' je še povedala za britanski Mail Online.

Lindsey se je priključila lokalni skupnosti, kjer ljudem s prekomerno telesno težo pomagajo pri hujšanju, tam pa so ji takoj pojasnili, da se mora znebiti pice in čipsa in naj hitro prehrano zamenja za doma pripravljeno hrano. ''Vstop v skupino je bila zame najbolj stresno dejanje v življenju. Bilo me je strah, da bom najdebelejša, da mi bo spodletelo in da me ne bodo sprejeli. A vsi so bili tako prijazni in skupaj smo naredili načrt prehranjevanja, s katerim bi shujšala,'' se spominja. Načrta se je držala in z bolj zdravimi izbirami hrane in nekaj vadbe je v le 18-ih mesecih izgubila kar 50 kilogramov.

Sedaj pa upa, da bo pred poroko s svojim zaročencem Jasonom uspela izgubiti še kakšen kilogram. ''Veselim se že dne, ko bom lahko nadela poročno obleko konfekcijske številke 40. Dolga pot je še pred mano, a že sedaj se mi zdi, da sem postala popolnoma drug človek. Rada hodim na dolge sprehode s svojim partnerjem in začela sem uživati v kuhanju. Če bi mi pred letom dni rekli, da bom skupaj s skupino tekla, vam ne bi nikoli verjela,'' je še povedala.
 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587