Vizita.si
image (28)

Novice

Skoraj tragična nesreča, ki bi se lahko pripetila vsakemu otroku

L.E.
23. 06. 2016 08.12
0

18 mesecev stara Rainbow bi lahko oslepela. Kar 95-odstotno opeklino je imela na levem očesu, na desnem 5-odstotno. Zato ker je našla gel prašek za pranje perila v kapsuli. Ko jo je skušala izvleči iz omarice, je počila, in kemikalije so ji ožgale obraz in oči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

"Ravno sem ji obrnila hrbet, da bi pogledala hrano, ki sem jo pekla v pečici," pripoveduje 27-letna mamica Simone Jones. "V naslednjem trenutku sem slišala pok in krike. Ko sem se obrnila, mi je postalo kar slabo, ampak instinktivno sem jo takoj zagrabila in z njo tekla v zgornje nadstropje, kjer sem ravno pripravila kopel. Kričala je, bila je v hudih bolečinah in se je upirala vsemu, kar sem delala, ampak morala sem ji izprati obraz in oči s čim več sveže vode."

Hiter odziv matere je komaj 18 mesecev staro Rainbow verjetno rešil. Prav tako hitro posredovanje zdravnikov na urgenci. Najprej jih je bilo strah, da bodo ostale posledice. Sploh na očeh. A nesreča se je zgodila prejšnji teden, pregledi od takrat pa kažejo, da je imel otrok srečo in da se oči, ki so bile najbolj poškodovane, celijo in zdravijo. "Bilo je grozno. Starše želim opozoriti, da res pazijo, da otrok ne more priti do nevarnih snovi," pravi Simone, ki je mamica dveh otrok. Pravi, da so sami zelo pazili in da je bila omarica, iz katere je hči izvlekla kapsulo, celo zavarovana s posebno varnostno ključavnico za otroke. "Ampak kot sem se naučila – te niso 100-odstotno učinkovite. Kar je nevarno za otroke, je res treba pospraviti nekam, kamor njihovi prstki niti slučajno ne morejo seči. Mislila sem, da smo v našem gospodinjstvu poskrbeli za varnost otrok, ampak očitno nismo." Otrok je našel majhno odprtino, skozi katero je lahko segel in začel ven vleči kapsulo z gelom. Ravno v tem vlečenju skozi majhno odprtino je počila in otrok bi skoraj ostal brez vida.

Že prej so se pogosto pojavljala opozorila, da lahko te kapsule z gelom otroci zamenjajo za sladkarije. Če jih otrok poje, so posledice zelo hude. Kemikalije povzročijo hude notranje opekline in otekanja. Takšne nevarne snovi je treba pospraviti na čim bolj varno mesto. Če se zgodi nesreča, se je treba zbrati – ne zapravljati časa s paniko, temveč se hitro in čim bolj prisebno odzvati. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587