Vizita.si
image (28)

Novice

Skozi vagino so ji odstranili 19 kg težko tvorbo

Ni.J.
15. 03. 2012 08.20
9

Še pred tednom dni bi 50-letnico iz Mumbaja zlahka zamenjali za žensko v visoki nosečnosti. Šele po nekaj testiranjih pa so zdravniki ugotovili, da ni noseča, temveč ima v trebuhu ogromen tumor.

Za 50-letno Khairunisso Choudhari so mnogi mislili, da je noseča in bo vsak trenutek rodila, a so se še kako motili. Številne preiskave, ki so jih opravili zdravniki, so namreč pokazale, da ima v trebuhu ogromno, kar 19 kilogramov težko tvorbo, ki jo je v večini tvorila voda.

"Tvorbo sem začela opažati pred približno letom dni. Vsi so mi pravili, da bo zdravljenje izjemno drago, zato nisem niti pomislila na to, da bi obiskala zdravnika," pravi Khairunissa in dodaja, da pomoči ni poiskala tudi zato, ker ji tumor ni povzročal nikakršnih težav ali bolečin. Tako se je tumor razraščal in razraščal. Ko je postal že tako velik, da jo je oviral pri vsakdanjih opravilih in gibanju, pa je le obiskala zdravnika.

"Tumor je bil benigen. Pacientki smo ga odstranili kar skozi vagino," pravi dr. Ashok Anand, profesor ginekologije in ginekolog v bolnišnici J.J. Hospital. "Najprej smo ji odstranili maternico, zatem pa smo s pomočjo sesalne cevi ven potegnili še tumor, ki se je držal njenega levega jajčnika."

Samo tkivo tumorja naj bi bilo težko 7 kilogramov, za 12 kilogramov pa je bilo v tumorju tekočine. Tako je bila Khairunissa po posegu lažja za kar 19 kilogramov. “Ko smo pacientko sprejeli v bolnišnico, je tehtala 60 kilogramov, sedaj pa le še 41,“ je še povedal dr. Anand.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587