Vizita.si
Ženske poziva, naj se ne bojijo tako kot ona pri priči poklicati na pomoč reševalno vozilo.

Novice

Slavna komedijantka na robu smrti!

L.E.
23. 08. 2012 08.09
3

Le malo je manjkalo, da slavne komedijantke ne bi bilo več med nami. Še huje je, da grozljivih simptomov, ki so napovedovali smrt, nekaj časa sploh ni prepoznala.

Ženske poziva, naj se ne bojijo tako kot ona pri priči poklicati na pomoč reševalno vozilo.
Ženske poziva, naj se ne bojijo tako kot ona pri priči poklicati na pomoč reševalno vozilo.FOTO: Fame

“Veliko srečo imam, da sem še tu,“ pravi Rosie O'Donnell, ki je razkrila, da je prejšnji teden preživela srčni napad ter se le za las izognila smrti. Komaj 50-letna komedijantka je bila za spremembo še kako resna, ko je pripovedovala, da je sicer že dlje časa čutila, da jo v prsih tišči, medtem ko jo roke bolijo, telo pa se zdi, kot bi bilo povsem otečeno, vendar tem simptomov ni pripisovala dovolj velikega pomena. Takoj ni reagirala niti, ko sta jo presenetila še slabost in bruhanje, ko je njena koža postala lepka in se ji je povišala temperatura. Očitne znake srčnega napada je ignorirala cel dan, dokler ni nastopil trenutek, ko je potrebovala nujno zdrvastveno pomoč. Pred tem je po svojih besedah celo pomislila, da ji težave morda povzroča infarkt, vendar je enostavno težko verjela, da jo lahko prizadene kaj takega. “V internetni brskalnik sem vpisala: simptomi srčnega napada pri ženskah. Večinoma so se ujemali, toda še vedno sem pomislila: saj ni mogoče,“ pripoveduje po tem, ko je že zrla smrti v oči ter jo uspešno premagala.

Po svoji strašni izkušnji Rosie vsem ženskam polaga na srce, da se v nasprotju z njo ne ustrašijo poklicati reševalnega vozila. Sama je imela srečo, da se njeno nespametno obnašanje ni končalo nadvse tragično. Zaradi svoje sramežljivosti bi lahko izgubila tako dragoceno življenje. V njenem primeru so zdravniki lahko še pravočasno reagirali. Preživela je, četudi je bila njena leva arterija zamašena kar 99-odstotno. Šokiralo jo je še, da naj bi jo v veliki meri rešilo, ker si je pomagala z aspirinom, zdravilom iz acetilsalicilne kisline, ki naj bi imelo zmožnost preprečevanja nastanka krvnih strdkov. “Dejansko me je rešil televizijski oglas,“ se komedijantka ne more upreti, da se ne bi tudi v najtežjih trenutkih šalila. Do srčnega napada sicer pride, ko je dotok krvi do dela srca zaradi krvnega strdka onemogočen. Če je dotok krvi zaustavljen predolgo, se ta najpomembnejša človeška mišica poškoduje tako močno, da lahko prizadeti tudi umre. Simptomi so bolečina pod prsnico, ki se pogosto širi v ramena, roke, hrbet, trebuh, vrat in celo čeljust, slabost, težko dihanje, omotičnost, vznemirjenost, hladen znoj, tudi hitro bitje srca in bledica.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587