Vizita.si
Chris Hemsworth in India Rose Hemsworth 

Novice

Test razkril, da ima povečano tveganje za Alzheimerjevo bolezen

Vizita.si
03. 11. 2023 05.00
0

Nedavno je avstralski igralec Chris Hemsworth razkril rezultate genetskega testa, ki kažejo na povečano tveganje za Alzheimerjevo bolezen. S svojo zgodbo si prizadeva navdihniti druge in poudarja pomembnost zdravega življenjskega sloga. Hemsworth je prilagodil svoje življenje, med drugim je vanj vključil več samote, redno meditacijo ter izogibanje uporabi naprav pred spanjem.

Avstralski igralec Chris Hemsworth se je v filmskem svetu uveljavil z mnogimi vlogami v filmih, kot so Thor, The Cabin in the Woods in Rush. Nedavno je opravil genetski test, ki je razkril, da ima povečano tveganje za Alzheimerjevo bolezen. Hemsworth je izrazil željo deliti svojo zgodbo, da bi navdihnil druge, naj preverijo svoje zdravstveno stanje in pravočasno spremenijo svoje življenje.

Chris Hemsworth
Chris HemsworthFOTO: Profimedia
'Zdravilo' za Alzheimerjevo bolezen, ki je bilo razglašeno za pomemben preboj
Preberi še
'Zdravilo' za Alzheimerjevo bolezen, ki je bilo razglašeno za pomemben preboj

V nedavnem intervjuju za revijo Men's Health je zvezdnik razkril, da je opravil genetski test, ki je pokazal, da ima dve kopiji gena APOE E4, povezanega s povečanim tveganjem za Alzheimerjevo bolezen. V svoji dokumentarni seriji Limitless with Chris Hemsworth je delil svoje občutke, ki so se pojavili, ko je izvedel za svoja tveganja: "Nenehno misliš, da boš živel večno, še posebej kot mlad posameznik. Ko so mi kasneje povedali, da bi bila to lahko stvar, ki bi mi lahko vzela življenje, me je nekako potrlo," je priznal 40-letni igralec. 

V oddaji je specializiran zdravnik za dolgoživost pojasnil, da ta gen poveča tveganje za Alzheimerjevo bolezen od osem- do desetkrat, vendar se pri posamezniku kljub visokim tveganjem morda ne razvije v bolezen. Z izrednimi življenjskimi prilagoditvami pa naj bi bilo mogoče zmanjšati tveganje. "To je bila dobra brca v rit in opomin, da naredim vse, kar je v moji moči, da si zagotovim najboljšo priložnost za boj," je dodal Chris.

Chris Hemsworth
Chris HemsworthFOTO: Profimedia
Tega o demenci še ne veste
Preberi še
Tega o demenci še ne veste

V intervjuju je igralec priznal, da je prilagodil svoje življenje in da daje prednost zdravju svojih možganov. "Zdaj v svoje življenje vključujem več samote. Vedno sem bil dokaj dosleden pri svojih obveznostih glede vadbe, toda v zadnjem času resnično začutim, kako pomembno je, da si vzamem čas zase brez zunanjega glasu ali stimulacije in si vzamem čas za tišino," je zaupal igralec. Chris zadnje čase veliko časa namenja meditaciji, dihalnim vajam in savnam. Poudaril je, da se rad posveti fizičnemu delu, ki mu omogoča popolno prisotnost in hkrati odsotnost od misli. Prav tako je zaupal, da pred spanjem ne uporablja nobenih naprav in najraje bere.

Nedavno je priljubljeni igralec praznoval svoj 40. rojstni dan. Trenutno uživa v Avstraliji s svojim bratom Liamom Hemsworthom, kjer sta se na rojstnodnevno jutro odpravila na plažo Byron Bay. Brata sta se preoblekla v črna oprijeta oblačila, se oborožila s svojimi deskami in se odpravila proti morju, kjer sta uživala v deskanju. Chris je s ponosom pokazal svoje izklesano telo. Več si lahko preberete v spodnjem članku.

40-letni zvezdnik očaral s svojo božansko postavo
Preberi še
40-letni zvezdnik očaral s svojo božansko postavo
40-letni igralec Chris Hemsworth
40-letni igralec Chris HemsworthFOTO: Profimedia

Vse oboževalce Chrisa Hemswortha pa čaka paket filmov ob koncu tedna na Kanalu A, kjer ga bodo lahko spremljali. Danes, 3. novembra, jih ob 20. uri čaka v akcijskem filmu Sneguljčica in lovec, v soboto, 4. novembra, v komediji Nore počitnice, in v nedeljo, 5. novembra, v drami Lovec: Zimska vojna.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587