Vizita.si
Izraelski znanstveniki so po naključju odkrili zdravilo proti raku. (slika je simbolična)

Novice

Revolucionarno! Slučajno odkrili zdravilo proti raku

K.B.
25. 11. 2009 15.36
4

Kot že velikokrat doslej, se je tudi tokrat pokazalo, da je za nekatera največja odkritja kriva tudi sreča. Tokrat se je to pokazalo pri iskanju zdravila proti raku.

Izraelski znanstveniki so po naključju odkrili zdravilo proti raku. (slika je simbolična)
Izraelski znanstveniki so po naključju odkrili zdravilo proti raku. (slika je simbolična)FOTO: iStockphoto
Izraelski znanstveniki so namreč čisto po naključju odkrili snov, ki ubija le rakave celice in ne tudi zdravih. Preizkušali so namreč zdravilo za paralizo, ki se pojavi po možganski kapi, in ugotovili, da to zdravilo pravzaprav uničuje rakave celice. "Pravzaprav smo našli ahilovo peto ubijalskega raka," navdušeno pripoveduje vodja raziskave Malka Cohen Armon iz Univerze v Tel Avivu. "Največje odkritje je prav to, da snov ubija le rakave celice in ne tudi zdravih. S tem bomo lahko proizvedli zdravilo, ki bo veliko bolj učinkovito pri zdravljenju rakavih obolenj," še dodaja.
Odkrili so, da snov uničuje le rakave celice in ne zdravih.
Odkrili so, da snov uničuje le rakave celice in ne zdravih. FOTO: iStockphoto

Snov je sicer že stara znanka znanstvenikov, vendar pa so jo uporabljali za ohranjevanje živčnih celic po možganski kapi, dejstvo, da uničuje le rakave celice in ne zdravih, pa je bilo za znanstvenike pravo presenečenje: "Če bi iskali zdravilo proti raku, bi verjetno trajalo veliko dlje, da bi odkrili, da je ta snov tako učinkovita. Zaenkrat pravzaprav niti ne razumemo, kako to, da snov uničuje le rakave celice in ne zdravih. Vidimo le, da se to dogaja." Izraelski znanstveniki so do sedaj delali le teste na miših. Predvidevajo pa, da bi to zdravilo lahko pričeli uporabljati čez pet let.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587