Vizita.si
image (28)

Novice

Saj ni res! Smrčanje "kuri" kalorije

M.K.
04. 05. 2009 12.22
1

Raziskovalci na univerzi v Kaliforniji so ugotovili, da naj bi ljudje, ki smrčijo, ponoči porabili več kalorij kot tisti, ki ne smrčijo. Tisti, ki močno smrčijo naj bi porabili kar 370 kalorij več kot tisti, ki ne smrčijo.

Raziskava, ki je bila narejena na 200 osebah je pokazala, da ljudje, ki močno smrčijo porabijo okoli 370 kalorij več kot tisti, ki ne smrčijo oziroma "tiho“ smrčijo. Smrčanje bi bojda lahko primerjali s 30- minutno telovadbo. Znanstveniki so mnenja, da bi za to mogoče lahko bil kriv živčni sistem, ki sproža smrčanje in dihalne motnje.

Da pa smrčanje le ni tako dobro pa zagotovo ve partner, ki spi poleg "smrčača“. Strokovnjaki so namreč v študiji izpostavili tudi problem partnerjev smrčačev, ki imajo zaradi motenega spanja lahko velike težave. Zaradi motenega nočnega počitka so namreč pogosto utrujeni. Prav tako je smrčanje mogoče povezati z visokim krvnim tlakom in s kardiovaskularnimi težavami.

Smrčanje in erektilna disfunkcija

Raziskava, ki jo je opravilo Nemško spalno društvo pa je pokazala, da naj bi bilo smrčanje povezano tudi z erektilno disfunkcijo. “70 odstotkov pacientov, ki smrči, ima tudi erektilno disfunkcijo,” je povedal vodja raziskave Martin Konermann. Tako pri smrčanju kot pri erektilni disfunkciji naj bi bile namreč na delu iste regulatorne funkcije v venah, pravi Konermann. Isti mehanizmi krvnega obtoka, ki povzročajo erekcijo, povzročajo tudi odprtost dihalnih poti ko spimo. “Ko ta ne deluje ljudje smrčijo in dotoka krvi v penis - kar povzroča erekcijo, ni,” razlaga Konermann.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587