Vizita.si
image (28)

Novice

Smrt lepotne kraljice buri duhove

K.B.
05. 02. 2015 09.49
12

Nagrada za osvojeni naslov 'Kraljica Durana' je bila liposukcija, zaradi česar se je 19-letna Catherine Cando Cornejo z veseljem udeležila tekmovanja. A mladi lepotici se niti sanjalo ni, da ji bo glavna nagrada vzela življenje.

Ekvadorska lepotica Catherine Cando Cornejo je brez težav osvojila naslov 'Kraljica Durana' in si s tem prislužila glavno nagrado – liposukcijo, poleg tega pa tudi nov avto in tablico. Na liposukcijo je usodnega dne v kliniko Guayaquil prišla v jutranjih urah, in sicer ob 8.30, da bi se s posegom znebila nekaj podkožnega maščevja v bokih. A le 10 ur kasneje so njeno družino poklicali, da je njihova hči med posegom preminila. Družina 19-letne študentke medicine je še danes v popolnem šoku in vložili so tožbo proti kliniki, ki je opravila poseg.

Lepotna kraljica Catherine Cando Cornejo je življenje izgubila 10. januarja letos, po poročanju lokalnega časopisa El Telegrafo pa okoliščine njene smrti še vedno niso popolnoma jasne. Odvetnik družine Carlos Reyes Izquierdo je povedal: ''Rekli so mi, da je umrla zaradi možganskega edema, a osebje bolnišnice je sorodnikom pokojne povedalo, da je umrla zaradi srčnega zastoja. Zahteval sem še citološke in patloške preiskave, da bi izvedeli, kaj natančno se je zgodilo. Kljub vsemu pa obstaja domneva o malomarnosti, saj ni bilo nobene opore s strani zdravnikov in niso znali pojasniti nič glede njene smrti. Zdravnike, ki so opravili poseg, so sedaj pridržali v priporu, da ne bi zapustili države.''

Tragična smrt lepotice je izjemno odmevna, saj je pred njo leta 2011 med liposukcijo preminila tudi brazilska manekenka Pamela Nascimento. Kot vzrok njene smrti je naveden hipovolemični šok – stanje, ko zaradi hude izgube krvi srce ni več sposobno črpati dovolj krvi po telesu. Problematika ponesrečenih lepotnih posegov je izbruhnila tudi leta 2012, ko je zaradi estetske operacije na intenzivni negi končala 27-letna Andressa Urachu, drugouvrščena tekmovalka lepotnega tekmovanja miss Bumbum.

Več o liposukciji in varnosti tega posega si lahko preberete v članku Iti ali ne iti na liposukcijo?
 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587