Vizita.si
Če gre verjeti britanski raziskavi, so ženske nekoliko bolj sebične od moških.

Novice

So bolj sebične ženske ali moški?

E. D.
10. 06. 2011 07.52
0

Zadnja britanska raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 prostovoljcev, je pokazala, da so ženske bolj sebične in manj pripravljene pomagati kot moški. Čeprav tudi moški niso vedno nedolžni – tudi oni kdaj nočejo posoditi denarja ali prijateljem plačati pijače.

Če gre verjeti britanski raziskavi, so ženske nekoliko bolj sebične od moških.
Če gre verjeti britanski raziskavi, so ženske nekoliko bolj sebične od moških.FOTO: iStockphoto
Če bi sodili po rezultatih zadnje britanske raziskave, so ženske veliko bolj sebične od moških. Veliko pogosteje ogovarjajo svoje prijatelje, manjkrat odpirajo vrata prodajalcem, večkrat ignorirajo brezdomce in pogosteje gledajo samo nase, medtem ko potrebe bližnjih ignorirajo. Tako na primer le sebi pripravijo čaj, medtem ko svojega dragega pozabijo vprašati, ali bi se morda tudi njemu prilegla skodelica čaja, ali pa kar same izberejo film, ki si ga bosta skupaj ogledala zvečer, ter ga niti ne vprašajo, ali jim je njihov izbor všeč. Tri od desetih žensk so tako priznale, da si sposodijo DVD, brez da bi se o filmu posvetovale s partnerjem, več kot tretjina jih je priznalo tudi, da si pri lomljenju čokolade skoraj vedno vzamejo večji del.
Več kot tretjina žensk, vključenih v raziskavo, je priznala, da si pri lomljenju čokolade skoraj vedno vzamejo večji del.
Več kot tretjina žensk, vključenih v raziskavo, je priznala, da si pri lomljenju čokolade skoraj vedno vzamejo večji del. FOTO: iStockphoto

S takšnimi odkritimi odgovori so bile v skupnem seštevku bolj sebične od moških, čeprav tudi oni niso tako zelo nedolžni. Že res, da je raziskava pokazala, da pogosteje ponudijo pomoč ostarelim pri prenašanju težkih vrečk in da večkrat brezdomcu dajo kaj denarja, a kar četrtina jih je priznala, da niso posodili denarja prijatelju, ki jih je prosil za posojilo, eden od petih pa se izogiba plačilu pijače v baru, in to raje prepusti kateremu drugemu v družbi. Sicer pa veliko moških rado sodeluje tudi pri kakšnem dobrodelnem športnem projektu ali pa so celo pripravljeni oditi na kakšno humanitarno akcijo v tujino.

Sicer pa je tretjina vseh izprašanih moških in žensk priznala, da so lagali sebi v korist, da bi v službi prišli do boljšega položaja, štiri od desetih oseb, sodelujočih v raziskavi, pa se že lep čas niso slišale z družinskimi člani. Poleg tega je kar polovica izprašanih priznalo, da vsak dan naredi vsaj dva ali celo več sebičnih dejanj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587