Vizita.si
Luskavica običajno bolnike spremlja vse življenje.

Novice

So kratka oblačila razkrila preveč?

S.P.
08. 05. 2013 09.24
0

Ena najslavnejših manekenk Cara Delevigne se že dlje časa spopada s kožno boleznijo luskavico, kar so modni oblikovalci sprva dobro sprejeli. A kratka oblačila so razkrila, da se je ta še razširila, zaradi česar naj bi bila njena prihodnost precej negotova.

Luskavica običajno bolnike spremlja vse življenje.
Luskavica običajno bolnike spremlja vse življenje. FOTO: iStockphoto

Ena najbolj perspektivnih manekenk na svetu Cara Delevingne je nastopila na newyorškem tednu mode, korakala je po modnih stezah vseh večjih oblikovalcev ter krasila naslovnice že številnih priznanih revij – vse to, zahvaljujoč brezhibnemu in edinstvenemu videzu. Zato pa naj bi bili modni giganti še toliko bolj zmedeni ob vprašanju, kaj storiti z 20-letno lepotico, saj njeno telo vse pogosteje ter obširneje prekrivajo nenavadni madeži, ki jih je vse težje tako digitalno kot tudi realno prikriti.

Kot poročajo britanski mediji, naj bi se zato kljub njeni slavi sodelovanju z njo že mnogi začeli izogibati. “Cara je nevede in nehote izbrala nekoliko prekratka oblačila, ki so razkrila preveč – morda celo ogrozila njeno več kot uspešno kariero. Paparacem je dobesedno nastavila popikan trebušček, ki so ga prekrivale številne bele lise – posledica luskavice oziroma psoriaze, s katero se bori že dlje časa. Najprej so se lise pojavljale samo na njenih nogah, kar so še lahko zanemarili, dejstvo, da se je bolezen razširila še na preostanek telesa, pa je za mnoge precej skrb vzbujajoče.“

Medtem ko neuradni viri pričajo o tem, da naj bi bila Delevingnova zaradi svoje prihodnosti že precej zaskrbljena, spet drugi trdijo, da gre za nepreverjene informacije, ki nikakor ne držijo. Kaj bo obveljalo, bo pokazal le čas, je pa svetlolaska prek družbenega omrežja Twitter v preteklosti že pojasnila svoj strah, da je v nastali situaciji povsem nemočna. Luskavica je kožna bolezen, ki je kronična, kar pomeni, da se ponavlja kar naprej. Ker gre za motnjo pri razmnoževanju kožnih celic, bolnike običajno spremlja vse življenje. Če imajo srečo, jih prizadene le na manjših delih, lahko pa zajema tudi večja. V takih primerih se bolniki pogosto srečujejo s predsodki. Marsikdo se jih ne želi dotakniti, saj mislijo, da se lahko nalezejo, kar pa ni mogoče. Rdeči madeži lahko tudi srbijo, kar prizadete še dodatno moti, koža lahko razpoka in zakrvavi. Na žalost povsem učinkovitega zdravila ni, saj znanstveniki ne vedo, kaj luskavico povzroča.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602