Vizita.si
Moške menda bolj privlačijo ženske z bujnim oprsjem, ozkim pasom in širšimi boki ter zaobljeno zadnjico zato, ker naj bi takšna postava v obliki peščene ure simbolizirana večjo plodnost.

Novice

So moški zadeti od ženskih oblin?

E.T.
01. 03. 2010 09.29
3

Zadnja raziskava ameriških znanstvenikov je pokazala, da pogled na žensko z oblinami v moških možganih sproži podobne reakcije kot uživanje alkohola ali celo drog. In kaj je razlog, da moški padajo na ženske, ki imajo postavo v obliki peščene ure?

Moške menda bolj privlačijo ženske z bujnim oprsjem, ozkim pasom in širšimi boki ter zaobljeno zadnjico zato, ker naj bi takšna postava v obliki peščene ure simbolizirana večjo plodnost.
Moške menda bolj privlačijo ženske z bujnim oprsjem, ozkim pasom in širšimi boki ter zaobljeno zadnjico zato, ker naj bi takšna postava v obliki peščene ure simbolizirana večjo plodnost.FOTO: Reuters

Menda podzavestno zavedanje, da naj bi bile ženske s postavo v obliki peščene ure, bolj plodne, rojevale naj bi bolj zdrave otroke in nasploh naj bi imele manj zdravstvenih težav. Po teoriji ameriških znanstvenikov moški torej niso plitki in puhloglavi, ker jih privlačijo lepotice v stilu Marilyn Monroe, Jennifer Lopez in Beyonce. K ženskam z bujnim oprsjem, ozkim pasom in širšimi boki ter zaobljeno zadnjico jih namreč vodi podzavesti nagon po reprodukciji, pravijo raziskovalci.

S preučevanjem moških prostovoljcev, starih 25 let, so ugotovili tudi, da se v njihovih možganih ob pogledu na žensko z oblinami sprožijo podobne reakcije kot ob uživanju alkohola in drog. Poskus so izvedli tako, da so moške priklopili na naprave, ki merijo možganske valove, in jim najprej pokazali slike zapeljivih golih žensk najrazličnejših postav. Potem pa so fotografije obdelali tako, da so ženskam povečali boke in jim zapeljivo zaoblili zadnjice. Ob pogledu na te predelane fotografije, na katerih so imele ženske postavo v obliki peščene ure, so se pri prostovoljich aktivirali tisti možganski centri, ki se vklopijo tudi ob uživanju drog ter alkohola. Odkritje jih je navdušilo. ''Izsledki študije so pokazali, da moški z razlogom kupujejo revije z razgaljenimi ženskami,'' malo v šali, malo za res pove raziskovalec Steven Platek. ''Ženske s postavami v obliki peščene ure namreč v moških možganih povzročijo določene reakcije, ki pozornost moškega usmerjajo k takšni ženski zato, ker simbolizira najboljšega možnega parnerja za reprodukcijo.'' Pravi pa še, da bi ta spozanja lahko v povsem novo luč postavila celo marsikatero težavo in odvisnost, povezano s seksualnostjo, na primer odvisnost od seksa, pornografije, težnjo k varanju in podobno.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587