Vizita.si
Na otoku že ugibajo, katerega spola bo njun otrok.

Novice

So res odkrili, katerega spola bo otrok?

L.E.
10. 12. 2012 10.03
0

Britanski otok je razveselila novica, da vojvoda Cambriški in njegova žena pričakujeta otroka. Zdaj pa mediji že ugibajo, katerega spola bo. Pri tem so jim pomagali celo znanstveniki.

Na otoku že ugibajo, katerega spola bo njun otrok.
Na otoku že ugibajo, katerega spola bo njun otrok.FOTO: Reuters

Najprej je praktično po vsem svetu zaokrožila novica, da britanski prestolonaslednik William in njegova žena Catherine pričakujeta otroka. Ne glede na to, ali bo punčka ali fantek, britanski mediji poročajo, da bo otrok, ko se rodi, že na vrsti, da nasledi prestol. Toda kljub temu zdaj vse zanima še, katerega spola bo. Ljudska radovednost pač ne pozna meja.

Prav zaradi tega sta se britanska časopisa Daily Mail in Telegraph odločila, da bosta spol poskusila določiti s pomočjo različnih študij. In kaj sta ugotovila? Da bo Catherine najverjetneje povila deklico. To naj bi med drugim dokazovale njene jutranje slabosti. Kar 13 študij, ki so bile objavljene v medicinskem časopisu The Lancet, je namreč zaključilo, da več kot polovica žensk, ki jih mučijo jutranje slabosti, rodi punčko. Slabo naj bi jim bilo zaradi visokih ravni estrogena. Njihovo domnevo naj bi potrjevala tudi njena postava, ki je tako vitka. Če je verjeti študiji univerze v Exetru, naj bi ženske, ki dnevno zaužijejo manj kalorij, statistično večkrat povile deklico. 55 odstotkov žensk, ki je med raziskavo zaužilo najmanj kalorij, se je razveselilo ženskega otroka, medtem ko je 56 odstotkov, ki je zaužilo največ kalorij, proslavljalo rojstvo moškega otroka. Razlog naj bi bil, da so ženski zarodki bolj trdoživi in lahko preživijo z manj hranili. Da bo bodoča britanska prestolonaslednica ženska, pa naj bi dokazovala še ena raziskava, ki so jo opravili v univerzitetni bolnišnici Orebro na Švedskem. Ugotovili so namreč, da imajo piloti več možnosti, da dobijo hčer, William pa upravlja z reševalnimi helikopterji. Odstotek je bil podoben pri ostalih poklicih, ki so zelo stresni, zato sumijo, da lahko celo to vpliva na semenčice.

Britanski novinarji zdaj čakajo le še na eno potrditev. Vojvodinja mora obiskati dermatologa. Francoski raziskovalci naj bi namreč ugotovili, da imajo nosečnice, ki nosijo punčko, kar 90 odstotkov več možnosti, da jim zaradi previsokih ravni hormona estrogena ponagaja koža. Vprašati bi jo morali tudi, ali ji težave povzročajo mrzla stopala. V tem primeru gre za poslabšano cirkulacijo krvi, toda nemški znanstveniki trdijo, da se to bolj pogosto dogaja, kadar nosečnice nosijo moškega otroka. Obstajal pa naj bi še en način, kako malo manj znanstveno določiti spol otroka. Preprosto je treba vprašati njegovo mater. Arizonski raziskovalci naj bi ugotovili, da so bodoče matere točne v kar 70 odstotkih.

Vse to je morda res ali pa tudi ne. Je pa zabavno uganjevati. Poznate kakšen način, kako spol določiti brez obiska pri zdravniku, tudi vi?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587