Vizita.si
image (28)

Novice

So šli zdravniki tokrat predaleč?

S.C.
08. 07. 2012 16.43
13

Rutinski pregled je pokazal, da z zarodkom v maternici nekaj ni v redu, a so bodočo mamico, 35-letno Britanko, kljub temu poslali domov, češ da jim primanjkuje osebja, nekaj dni kasneje pa se je zgodila katastrofa ...

Ko je visoko noseča 35-letna Cheryl Hurley iz Essexa v četrtek, 21. junija, prišla v spremstvu moža Alexa na rutinski pregled v bolnišnico Southend, je ultrazvok pokazal motnje v dovajanju krvi v maternico, a so jo zdravniki kljub temu poslali domov z napotki, naj se vrne zopet v ponedeljek. “Vedela sva, da nekaj ni v redu, zato sva prosila, ali lahko Cheryl za vsak slučaj zadržijo v bolnišnici, da ne pride do nepotrebnih komplikacij, a so naju zavrnili s pojasnilom, da jim primanjkuje opreme in osebja, ker je pač pred vrati vikend,“ še danes ne more verjetni Alex. Bila sta pripravljena celo plačati, a zdravniško osebje je bilo neomajno, odslovili so ju z besedami, češ da bo vse v redu in naj se vrneta čez štiri dni, ko bo zopet dovolj osebja. Zaskrbljenima bodočima staršema ni preostalo drugega, kot da se držita navodil v upanju, da res ni nič hujšega.

A ne samo, da je prišlo do zapletov, saj v nedeljo Cheryl ni več zaznala otrokovega srčnega utripa, v ponedeljek, ko se je vrnila na pregled, so ji sprožili porod, 16 ur kasneje pa je povila mrtvega novorojenčka. “Popolnoma sva pretresena,“ s solznimi očmi in tresočim glasom prizna Alex. “Vedeli so, da je nekaj narobe, a niso ukrepali, ker jim je pač primanjkovalo osebja. In zato se je najin otrok rodil mrtev. Ne morem verjeti, da si lahko privoščijo takšno neodgovornost! Pa saj gre vendar za človeška življenja, nujna zdravniška pomoč bi morala biti zagotovljena 24 ur na dan.“ Vodstvo bolnišnice se je prizadetima staršema osebno in tudi javno opravičilo, podrobnejša preiskava pa bo pokazala, kdo je dejansko odgovoren za dojenčkovo smrt.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587