Vizita.si
Phelps

Novice

Šok! Dekle znanega plavalca se je rodila kot moški

K.B.
21. 11. 2014 08.11
13

Samooklicano dekle ameriškega plavalca Michaela Phelpsa je šokiralo s priznanjem, ko je na Facebook profilu razkrila, da se je rodila kot moški in ji je bilo ob rojstvu ime David Roy Fitch.

Phelps
PhelpsFOTO: Facebook

Taylor Lianne Chandler je kot najstnica prestala hormonsko terapijo in spremenila svoje ime, v zgodnjih tridesetih letih pa se odločila za operativno spremembo spola. Čeprav se je rodila moškega spola, je pravzaprav interseksualka, kar pomeni, da je imela moško spolovilo, a ne testisov. Hkrati pa se je rodila tudi z maternico, a brez jajčnikov.

Kot je pojasnila na Facebook profilu, ni nikoli živela kot moški. ''Nikoli nisem bila moški ali živela kot moški. Nihče ne more reči, da me pozna kot moškega ali da ima mojo fotografijo v moškem spolu. Obstajajo ljudje, ki se me spominjajo kot androgenega otroka, zaradi vsega s čimer sem se mogla soočiti.''

Razkrila je tudi, kako zelo je zaljubljena v ameriškega plavalca Michaela Phelpsa in trdi, da sta se spoznala preko aplikacije za zmenkarije Tinder. ''Preživljanje časa z njim je bilo, kot bi imela najstniško ljubezensko avanturo. Nikoli se nisem počutila bolj prijetno in sprejeto v vseh pogledih, kot sem se z njim,'' je povedala.

Pred tem pa natančno opisala njun prvi zmenek za National Enquirere, kjer sta obiskala ragbi tekmo. ''Ena stvar je vodila k drugi in med polčasom sva se ljubila. Kasneje sva še enkrat seksala. Intimnost z njim je bila neverjetna! Prvič v življenju sem bila z nekom, ob katerem sem se počutila prava ženska.''

Za revijo je tudi povedala, da plavalcu ni nikoli lagala glede svoje preteklosti, a pogovor preprosto ni nikoli nanesel na pogovor o spremembi spola. A sedaj meni, da ga bo morda izgubila, ker je javno spregovorila o tem. ''Verjetno ga bom izgubila, saj njegova ekipa želi ohraniti znamko in vse, od kar je na rehabilitaciji, so v javnost prišle tudi nekatere informacije, ki njega ali najin odnos niso postavile v najboljšo luč,'' je še povedala.
 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602