Vizita.si
image (28)

Novice

Šokantna zgodba, ki je pretresla svet ...

S.P.
23. 10. 2012 08.03
6

Majhnemu Casenu Buswellu se vendarle nasmiha nova priložnost po odkritju zdravila za eno izmed najredkejših bolezni na svetu. Če tega ne prejme, bodo fantku popolnoma zatrdele žile, koža ter mišice, grozi pa mu tudi odpoved srca.

Večina mamic se nadvse razveseli objema svojega otroka, a to ne velja za Jenno Buswell, ki se boji še najmanjšega telesnega stika. Prve težave so se pojavile že nekaj ur po rojstvu malega Casena, ko so njegov trup dobesedno preplavile modrice in navidezne poškodbe, kako resno je stanje v resnici, pa so ugotovili šele v njegovem 9. tednu starosti. “Bilo je grozno. Poskušala sem ga okopati pred spanjem, vendar mi je v naročju omedlel. Nikakor ga nisem mogla spraviti k zavesti, zato sva nemudoma odhitela v bolnišnico. Mislila sem že, da sem ga izgubila,“ se spominja njegova mati.

Fantku so diagnosticirali izjemno redko bolezen, ki je do danes prizadela zgolj 14 ljudi po vsem svetu. Vaskularno obolenje imenovano tudi glomangioma izzove hudo pomanjkanje gena glomulina, ki je tudi tokrat povzročil katastrofalno škodo. Casen se spopada z izjemno oteženim dihanjem, njegove krvne žile, koža in mišice pa bodo otrdele do te mere, da se malček kmalu ne bo več mogel premikati. “Bolezen se bo z leti le še hitreje in močneje širila po celotnem predelu njegovega telesa. Zdravniki so nas opozorili, da se bo sčasoma začel spopadati še z neznosnimi bolečinami, saj bo koža veliko pregosta in močno zatrdela. Že zdaj moramo biti pozorni na to, kam in kako ga odložimo, da ga ne poškodujemo, zato na vsak dan gledamo kot na nek nov izziv,“ pojasnjuje družina.

Malček bo naslednja tri leta potreboval vsaj mesečna zdravljenja s pomočjo posebnega laserja, nasmiha pa se mu tudi nova življenjska priložnost. Zdravnika dr. Miikka Vikkula in njegova žena dr. Laurence Boon sta namreč odkrila zdravilo, ki bi mu utegnilo rešiti življenje, a si ga starša trenutno ne moreta privoščiti. Prav zaradi tega pa so mnogi, ki jih je zgodba že ganila, stopili skupaj in v pomoč zbrali več tisoč dolarjev. “To nam je vlilo veliko upanja. Brez tovrstnega zdravila bi Casenu grozila odpoved srca, zato svoje hvaležnosti preprosto ne moremo izraziti. Z njihovo pomočjo bo naš fantek zrasel v zdravega močnega moža in živel srečno življenje, ki mu je bilo dano.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587