Vizita.si
image (28)

Novice

Svet šokiral medicinski fenomen!

S.C.
03. 07. 2012 14.28
22

Turški zdravniki samo zmajujejo z glavami, saj česa takega še niso videli. Ženska, ki so ji pred tremi leti odstanili maternico, je zanosila, zato so jo označili za medicinski fenomen.

Kader Abra iz Turčije je bila prepričana, da nikakor ne more zanositi, saj so ji leta 2009 med zadnjim porodom zaradi hudih krvavitev odstranili maternico. Pred nedavnim pa so se ji v trebušni votlini pojavile bolečine, ki so postajale iz dneva v dan hujše, zato je poiskala zdravniško pomoč. “Nobena protibolečinska zdravila niso pomagala, zato so me napotili na pregled z ultrazvokom, ki je potrdil, da sem noseča 14 tednov in 5 dni. Seveda nisem verjela, saj preprosto ni bilo mogoče, da bi brez maternice zanosila, a so mi zdravniki povedali, da gre za zunajmaternično nosečnost, zarodek pa se je razvijal med ledvicami,“ pove Kader, ki so jo nato poslali na kliniko v Ankari. Dr. Huseyin Yesilyurt zatrjuje, da je pacientka pravi medicinski fenomen: “V svoji 30-letni karieri še nisem videl česa takega. Zunajmaternična nosečnost sicer ni nobena redkost, a da bi na tak način zanosila ženska, ki sploh nima maternice, še nisem slišal, pa tudi v medicinskih zapisih ni nobene omembe. Po vsej verjetnosti gre za edinstven primer.“ Pacientka trenutno okreva od operacije, med katero so ji plod odstranili, in se počuti odlično, zato jo bodo kmalu odpustili iz bolnišnice.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587