Vizita.si
image (28)

Novice

Šokantno: odnesla jo je brez posledic

S.P.
07. 02. 2013 14.19
3

Svet je obnorela neverjetna zgodba šele 19-mesečne Olivie Smith, ki je preživela precej nenavadno, a grozljivo nezgodo. Med padcem se je namreč skozi njeno desno oko kar 13 centimetrov globoko v notranjost glave zarila barvica, ki pa deklice ni huje poškodovala.

Ko je mamica šele 19-mesečne Olivie Smith svoji hčerki kupila barvice, si niti predstavljala ni, da se bo vir zabave kaj kmalu spremenil v pravo družinsko tragedijo. Deklica je namreč v trenutku neprevidnosti padla s stola, med tem pa barvico še vedno trdno držala in se ji je ta ob trdem padcu zarila kar 13 centimetrov globo v možgane, dokler je po diagonali ni ustavilo levo uho. “Spomnim se, da sem ji rekla: 'Vse je v redu, nehaj že jokati“, nato pa sem v njenem očesu zagledala nekaj nenavadnega. Mislila sem, da je tam pač ostal manjši odlomljen del risala, ko pa sem ga želela odstraniti, pa sem ugotovila, da predmet dejansko moli iz njene lobanje. Doživela sem pravi čustveni šok. Kaj takšnega se mi je zdelo preprosto nemogoče,“ se spominja 30-letna Susie.

Deklico so nemudoma odpeljali v bolnišnico Boston's Children Hospital in kot da že to ni bilo dovolj, so hudi nesreči sledili novi zapleti. “Olivia je med preiskavami preživela kar tri možganske kapi, zaradi česar je ostala močneje prizadeta cela leva polovica njenega telesa. To seveda niso najboljši pogoji za izvedbo kirurškega posega, a je bilo že v začetku jasno, da tujka ne bo mogoče kakorkoli drugače odstraniti,“ je pojasnil eden izmed prisotnih nevrokirurgov. Številni strokovnjaki so se tako kar dolgih sedem ur borili za njeno življenje ter kljub temu da naj bi večkrat šlo 'za las', dosegli izjemne rezultate.

Rešiti so uspeli ranjeno oko, na samo srečo pa so povsem nepoškodovani ostali tudi njeni notranji organi. Deklica se bo morala sicer še dolgo udeleževati rehabilitacije, saj delne paralize telesa kot posledice kapi niso uspeli odpraviti, a je že samo dejstvo, da je preživela tako ekstremno poškodbo, zares neverjetno. “Zdravniki so se tokrat zares izkazali in večno jim bova hvaležna, da so rešili najin največji zaklad. Prvih nekaj dni sicer ni bilo videti nikakršnega napredka, saj Olivia ni odpirala oči, ni se odzivala ter ni govorila, nato pa naju je nekega jutra presenetila z dobro voljo in širokim nasmehom. Vede se, kot da se ne bi nič zgodilo,“ pa sta z razpletom več kot zadovoljna ponosna starša.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587