Vizita.si
Klima

Novice

To se je zgodilo, ker je spala pri prižgani klimi

N.R.A.
02. 08. 2024 04.15
0

Spanje z vključeno klimatsko napravo je, kot poroča net.hr, povzročilo tonzilitis pri mladi ženski, ki je bila na koncu, zaradi stanja, hospitalizirana.

Liana Foster iz Londona je v začetku tega meseca odpotovala v Turčijo na družinske počitnice, in le dva dni kasneje je 24-letnica opazila bele pike na svojih mandljih. Odhitela je v bolnišnico, kjer so ji zdravniki diagnosticirali 'hud primer' tonzilitisa, ki se pojavi, ko se mandlji, majhne žleze na zadnji strani grla, vnamejo.

Angina lahko privede do bolečega vnetja srednjega ušesa
Preberi še
Angina lahko privede do bolečega vnetja srednjega ušesa

Tonzilitis zaradi klimatske naprave

Zdravniki so ji dali infuzijo in rekli, da je njeno stanje verjetno povzročil onesnažen zrak iz klimatske naprave v njeni hotelski sobi.

''Počutila sem se zelo omamljeno in imela sem vneto grlo. Nisem mogla jesti ali piti. Mislila sem, da je spet korona. Imela sem vročino in telo me je bolelo. Šla sem v bolnišnico in rekli so, da imam res hud primer tonzilitisa. Rekli so, da se to lahko zgodi zaradi klimatske naprave,'' je dejala Fosterjeva.

Otečeno grlo
Otečeno grloFOTO: Thinkstock

Kljub temu, da se je po prvi noči zbudila zaradi slabega počutja, se je odločila, da ne bo poiskala hotelskega zdravnika, ker je bil drag. Šele drugo jutro, ko se je počutila res slabo, je odšla direktno v bolnišnico.

''Prvo noč smo imeli v sobi prižgano klimo na nizki temperaturi. Mislim, da med spanjem diham večinoma skozi usta. Bilo mi je slabo. Zdravnik je rekel, da je najverjetneje od klime. Pravijo, da bi lahko bil kriv 'plesniv zrak'. Nisem mogla jemati peroralnih antibiotikov, zato sem morala prejemati injekcije tri dni, dvakrat na dan,'' je povedala Liana.

Ne boste verjeli, kaj vam lahko pomaga pri bolečem grlu
Preberi še
Ne boste verjeli, kaj vam lahko pomaga pri bolečem grlu

Simptomi tonzilitisa

Mandlji, dve skupini tkiva na zadnji strani ust, so del prve obrambne linije imunskega sistema pred bakterijami in virusi, ki vstopajo skozi usta, kar pomeni, da se lahko zlahka okužijo tudi sami. Simptomi tonzilitisa se običajno poslabšajo v dveh do štirih dneh. Stanje samo po sebi ni nalezljivo, so pa okužbe, ki ga povzročajo.

Klimatska naprava
Klimatska napravaFOTO: Shutterstock

V večini primerov vnetje mandljev izgine samo od sebe ali po kratkem zdravljenju z antibiotiki, če pa se ponovi ali če gre za hud primer, je edina učinkovita možnost odstranitev tonzilektomije.

Čeprav so zdravniki Fosterjevi povedali, da je njeno okužbo verjetno povzročila klimatska naprava, lahko stanje povzročijo tudi številne običajne bakterijske ali virusne okužbe.

5 pravil, ki jih morate upoštevati, ko je vroče
Preberi še
5 pravil, ki jih morate upoštevati, ko je vroče

''Mislim, da bi bilo dobro, če ne bi spali s prižgano klimo. Imela sem že vnetje mandljev, a še nikoli ni bilo tako hudo. Če se bakterija širi po grlu, lahko pride do srca in drugih organov,'' je Fosterjeva povedala za dailymail.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 567