Vizita.si
Nogavice spanje

Novice

To se zgodi, če spite z nogavicami

N.R.A.
07. 04. 2023 11.12
0

Ko omenimo spanje in nogavice v istem kontekstu, lahko pričakujemo burne razprave. Čeprav vam je morda spanje z nogavicami nekaj, česar se ne bi nikoli poslužili, preberite, zakaj strokovnjak meni, da bi bilo to morda pametno.

Spanje z nogavicami
Spanje z nogavicami FOTO: Dreamstime

''Nošenje nogavic v postelji vam lahko pomaga ogreti noge, kar lahko vašemu telesu sporoča, da je čas za spanje. To vam lahko pomaga hitreje zaspati in doživeti globlji spanec,'' je za Mirror povedal Martin Seeley. Ko nas zebe v noge, se krvne žile zožijo, kar lahko oteži to, da zaspimo, ali onemogoči globljo fazo spanja, dodaja Seeley, a ugotavlja, da je nošenje nogavic v postelji še vedno predvsem odvisno od osebnih preferenc.

''Ali nošenje nogavic v postelji dejansko vodi do globljega spanca, je odvisno od posameznika. Nekaterim ljudem je to morda neprijetno, medtem ko drugi morda sploh ne opazijo nobene razlike v kakovosti spanca.''

Če imate raje, da so vaše noge med spanjem proste, obstaja nekaj drugih trikov, ki jih lahko poskusite za boljši spanec.

''Držite se doslednega urnika spanja, zvečer se izogibajte kofeinu in uporabljajte eterično olje sivke, ki ima pomirjujoče lastnosti in vam lahko pomaga pri sprostitvi. Eterično olje lahko razpršite v spalnici ali dodate nekaj kapljic v večerno kopel,'' svetuje Seeley.

Vir: index.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602