Vizita.si
Claire je izgubila vrtoglavih 73 kilogramov in spet zaživela. Ko stoji ob fotografiji sebe iz preteklosti v naravni velikosti, je razlilka zelo očitna.

Novice

Sploh lahko verjamete, da gre za isto osebo?

K.L.
16. 11. 2012 09.54
9

Odvečni kilogrami so že pošteno ogrožali njeno zdravje in Britanka se je odločila, da bo nekaj ukrenila. Niti predstavljala si ni, kam jo bo to pripeljalo.

Claire je izgubila vrtoglavih 73 kilogramov in spet zaživela. Ko stoji ob fotografiji sebe iz preteklosti v naravni velikosti, je razlilka zelo očitna.
Claire je izgubila vrtoglavih 73 kilogramov in spet zaživela. Ko stoji ob fotografiji sebe iz preteklosti v naravni velikosti, je razlilka zelo očitna. FOTO: Facebook
Claire Alsop iz britanskega mesta Rotherdam je tehtnica še januarja lani pokazala skoraj 135 kilogramov. Odvečni kilogrami so se nakopičili po dveh nosečnostih, kmalu pa so začeli povzročati zdravstvene težave in zbujali skrbi glede prihodnosti.

"Imela sem hude zdravstvene težave, vendar nisem imela niti 30 let. Na nogah nisem mogla biti dlje kot 10 minut, brez da bi me zabolelo v križu in zaradi bolečine sem se morala takoj usesti. Spraševala sem se o tem, kakšna bom dočakala svoj 40. rojstni dan. Bom imela do takrat 200 kilogramov ali celo več? Bom sploh videla, kako bodo odraščali moji otroci in ali bom dočakala vnuke? Vse to mi je šlo po mislih in vedela sem, da moram nekaj ukreniti,“ pripoveduje zdaj 31-letna slaščičarka, ki si je nato življenje resnično obrnila v povsem drugačno smer. Preizkusila je že številne diete, a nobena ni pokazala učinkov, zato se je pridružila bližnjemu klubu Slimming World, ki je predstavljal njeno zadnje upanje.

Prvi teden je izgubila 3,5 kilograme, v celoti pa je izgubila kar 73 kilogramov. "Ljudem vedno povem, da sem prišla do teh kilogramov s hrano. Obožujem britansko hrano, zrezke, obare, skutine pite, vse krompirjeve jedi. Vse svoje najljubše jedi sem še vedno lahko uživala, le da sem jih pripravila na malce drugačen način. Ker ne čutim lakote, sem še vedno lahko pekla slaščice, brez da bi to vplivalo na mojo dieto. Zdaj tudi pečem manj kalorične torte in z velikim veseljem izmenjujem recepte s programom Slimming World,“ pripoveduje Claire, ki zdaj tehta 63 kilogramov. Pravi, da je zdaj veliko bolj aktivna s svojima otrokoma, 6-letnim Noahom in 4-letno Ruby, ki sta po njenem mnenju zdaj lahko zelo ponosna na svojo mamo, za izgubo odvečnih kilogramov pa je motivirala tudi svojega moža Paula. Sprememba je prinesla več energije in tudi več volje do življenja, v katerem, kot pravi, lahko človek s trdno voljo doseže prav vse.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587