Vizita.si
image (28)

Novice

Spoznajte Krofka

L.E.
07. 03. 2012 12.33
17

25-letnega Roba šaljivo kličejo kar človeški krofek. Več namreč meri v obseg kot v višino. Sedaj se je mladenič odločil, da bo spremenil svoje življenje, shujšal in končno začel živeti kot drugi vrstniki.

25-letni Rob Gillet v višino meri 160 centimetrov, okoli pasu pa kar 198 centimetrov. Tudi sam je šokiran, kako mu je tako mlademu uspelo nakopičiti si toliko odvečnih kilogramov. 227 kilogramov težak mladenič joče vsako noč, preden zaspi, toda vseeno se le stežka odreče svojim najljubšim sladicam. Zaradi njih je tudi dosegel tako čezmerno debelost. Nutricionist mu je dejal, da dnevno užije kar okoli trikrat preveč kalorij. “Predvsem sem zasvojen s sladkarijami: s čokolado, piškotki in tortami,“ pravi. Popije tudi veliko gaziranih pijač. “Ni mi všeč, kar vidim v ogledalu, toda ko zagledam hrano, se preprosto ne morem zaustaviti. Nato jem, jem, jem in jem. Rad bi izgubil odvečno težo, tako da bi se lahko oblačil kot vrstniki, bil eden izmed fantov, ki se zabavajo in spoznavajo nove ljudi. Toda tako rad imam tudi krofke, ki so polnjeni s sladko kremo.“

Da bi mu uspelo shujšati, se je sedaj obrnil po pomoč k nutricionistu, ki mu je predstavil popolnoma nov način prehranjevanja. “To me je naučilo, da res ne potrebujem toliko hrane, kot je po navadi pojem.“ Izgubil je že skoraj 12 kilogramov, njegov pas je 25 centimetrov ožji. “Uživam več sadja in zelenjave ter se odrekam sladkarijam. Sedaj jih skorajda več niti ne pogrešam. Sem toliko bolj aktiven, plavam trikrat tedensko. Počutim se lažji in bolj zdrav – res želim izgubiti še več kilogramov.“ Njegova želja je postala še močnejša, ko je spoznal mater dveh otrok, ki tehta 260 kilogramov in se lahko premika samo na invalidskem vozičku. Zdravniki upajo, da mu bo uspelo, sicer mu grozi veliko bolezni in celo predčasna smrt.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587