Vizita.si
image (28)

Novice

Noseč moški pričakuje februarja

Ni.J.
30. 01. 2010 17.33
7

Ponosna očeta, Thomas in Scott Moore, v februarju pričakujeta otroka. Scott je tako postal drugi noseči moški na svetu, ki bo rodil, kot kažejo ultrazvočne preiskave, povsem zdravega dečka.

Vem, da se večina ljudi ob tem zgraža, vendar sva z možem izjemno srečna in se nikakor ne sramujeva nosečnosti,“ pravi ponosni Scott Moore. “Svetu želiva pokazati, da so tudi družine s homoseksualnima staršema lahko zdrave, ljubeče in skrbne,“ dodaja Thomas.

Moore in njegov mož Thomas sta se sicer oba rodila ženskega spola, vendar sta si dala operacijsko spremeniti spol. Par iz Kalifornije je srečno in predvsem legalno poročen, saj ima Moore še vedno veljaven rojstni list, na katerem je vpisan kot ženska.

Ultrazvočne preiskave so pokazale, da bo Moore rodil dečka, ki ga bosta poimenovala Miles. Še nerojeni otroček že ima dva bratca. 10-letni Logan in 12-letni Greg sta Thomasova otroka iz prejšnje zveze z žensko, ki je nedolgo nazaj umrla.

30-letni Moore, rojen kot Jessica, je za medije dejal, da je prvič spoznal, da želi biti moški že pri enajstih letih. “Ko sem staršema povedal, kaj si želim, sta mislila, da sem nor. Sčasoma pa sta spoznala, da mislim resno in mi dovolila, da sem pri šestnajstih letih začel jemati moške hormone,“ se spominja Moore. Njegovi starši so mu nato plačali operacijo odstranitev dojk, vendar pa mu zaradi izjemno visokih stroškov niso mogli omogočiti popolne spremembe spola. Moore ima zato še vedno ženske spolne in razmnoževalne organe, zanosil pa je s pomočjo prijateljeve sperme junija 2009.

Prav tako 30-letni Thomas, ki se je rodil kot Laura, je svojo preobrazbo začel pri 19 letih, čeprav je vedel, da želi biti moški že pri štirih letih. Začel je jemati testosteron in si nato dal odstraniti dojke. Sledila je še histerektomija in izdelava penisa, ki so ga oblikovali iz mesa in tkiva njegovega stegna. “Preobrazbo sem dokončno zaključil lansko leto. Ob tem dogodku sva bila izjemno srečna in naredila natanko to, kar počnejo vsi srečni geji – šla sva nakupovat,“ je Thomas povedal za medije.

Moore in Thomas, ki načrtujeta naravni porod v lokalni porodnišnici, sta prepričana, da se bo njun še nerojeni sin znal spopasti z norčevanjem iz njegovih staršev. “To smo že preživljali, zato mislim, da bo tokrat nekoliko lažje,“ pravi Thomas. “Tudi Logana so sprva ustrahovali in se norčevali iz njega, a se sedaj ne obremenjuje več s tem.“

Njuna zgodba je podobna zgodbi Thomasa Beatija, ki je svet šokiral, ko je postal prvi 'noseči moški' na svetu. Beatie, ki se je rodil kot ženska, je bil v 10 letih večkrat operiran, da je spremenil svoj spol, kmalu po rojstvu prvega otroka pa je zanosil še drugič.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587