Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, koliko tehta

S.C.
15. 02. 2012 11.33
3

Brenda, ki dnevno poje kar trikrat več kot povprečna ženska potrebuje, je s svojimi 250 kilogrami postala trenutno najdebelejša Britanka. Na titulo seveda ni ponosna, sramuje se obilne postave in sovraži svoje življenje.

V srednji šoli sem bila s svojimi 130 kilogrami daleč najdebelejša. Bolj ko so me vrstniki poniževali, bolj sem bila nesrečna in posledično sem tudi več jedla, saj je bila hrana moja edina tolažba,“ se spominja danes 43-letna Brenda Flanagan-Davies iz angleškega mesta Gateshead, ki je po smrti 285 kilogramov težke Sharon prevzela titulo najdebelejše Britanke. Zaradi svoje teže že štiri leta ni zapustila stanovanja, nazadnje je obiskala zdravnika. Ves dan preživi v postelji, posluša radio in naroča hrano preko spleta. “Odvisna sem od hrane, lahko bi jedla 24 ur na dan. Zdravniki me neprestano opozarjajo, da lahko umrem, toda preprosto se ne morem držati nobene diete,“ pove nesrečna Brenda, ki so jo nezdrave prehranjevalne navade pripeljale tako daleč, da njena tehtnica trenutno pokaže 250 kilogramov. Za nezdravo hrano, ki ji jo dostavijo na dom, zapravi kar 300 evrov na teden, edina pot, ki jo dnevno naredi, pa je do kopalnice ali hladilnika in nazaj. Pred leti, ko je bila celo 35 kilogramov težja, se je lotila hujšanja s pomočjo strokovnjakov, a je kmalu odnehala. Edina rešitev zanjo bi bila operacija želodca, vendar so zdravniki mnenja, da je za tovrstni poseg njeno telo prešibko. “Sovražim svoje življenje, sram me je in vse bi dala, da bi se znebila odvečne teže, saj se zavedam, da lahko umrem, toda preprosto ne gre,“ je pesimistična Brenda, ki živi iz dneva v dan, delati tako ali tako ne more. Nekoč je bila celo nekaj mesecev zaposlena v restavraciji, vendar je bilo zanjo prenaporno. 29. februarja bo njena zgodba predstavljena v TV seriji Big Sqad Body v opozorilo Britancem in tudi ostalim po svetu, da bi dojeli, kam lahko pripelje utapljanje nesreče v hrani.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587