Vizita.si
image (28)

Novice

'Spremenil me je v pošast!'

Ni.J.
13. 03. 2012 10.03
131

48-letno Patricio je poročeni ljubimec polil s kislino in ji prizadejal hude poškodbe, zaradi katerih je danes njen obraz povsem izmaličen. Prestala je že 86 posegov, vendar ji zdravniki več kot toliko ne morejo pomagati.

Obraz Patricie Lefranc iz Bruslja je danes močno iznakažen. Poškodbe ji je povzročil nekdanji ljubimec, 57-letni Richard Remes, ki jo je polil z žvepleno kislino. Remes je obtožen poskusa umora, sojenje v Bruslju pa še ni končano.

Med eno zadnjih razprav je Patricia Remesa obtožila, da jo je spremenil v 'pošast'. “Odločila sem se, da ga bom med razpravo gledala naravnost v oči in poroti pokazala, kaj mi je naredil,“ pravi. “Upam, da bom sodnika prepričala, da me je Remes hotel ubiti.

Remes naj bi napad s kislino, ki se je zgodil pred dvema letoma, skrbno načrtoval, vzrok pa naj bi bil ta, da je Patricia želela zaključiti njuno afero. Napad se je zgodil 1. decembra 2009. “Tistega dne mi je dokončno uničil življenje,“ pravi. “Čakal me je pred dvigalom, kjer sem živela. Ko sem stopila iz dvigala, me je po obrazu, glavi in zgornjem delu telesa poškropil z žvepleno kislino.“ Patricia je bila prepričana, da bo umrla. K sreči so sosedje slišali njene krike, nemudoma pritekli do nje in jo odpeljali v bližnjo bolnišnico na oddelek za opekline, kjer je ležala v komi kar tri mesece.

Zares upam, da bo Meres obsojen poskusa umora, ne le napada in mučenja. Ni me le poškodoval, želel se me je znebiti. Upam, da bo porota razumela, kaj vse sem prestajala in še vedno prestajam in kako močno sem ob tem trpela,“ pravi in dodaja: “Želela pa bi pred njim posvariti tudi njegovo ženo, ki name sicer gleda kot na žensko, ki je izigrala njenega moža. On je bil tisti, ki je naredil prvi korak in zaradi katerega sva se začela srečevati. Ker se nisem več mogla pretvarjati, sem hotela afero zaključiti. Upam, da bo za svoje početje kaznovan. Obsodil me je na življenje v bolečini, psihični in fizični.“

Zaradi njenega videza trpi tudi Patricijin sin, ki ga sošolci ves čas zbadajo, poleg tega pa Patricia pravi, da ji je Remes za vedno odvzel življenje ženske. “Le kdo me bo še kdaj hotel, ko sem takšna pošast,“ pravi. “Spet sem na začetku življenja.“

Patricia se danes le s težavo pogleda v ogledalo. “Vsak milimeter telesa me spominja na grozljiv dogodek. Tri mesece sem bila v komi.“ Zaradi poškodb 48-letnica ne vidi na levo oko in na eno uho ne sliši, prstanec na desni roki so ji morali amputirati, da bi ji kolikor toliko povrnili normalen videz, pa je prestala že skoraj 90 posegov. “Čaka me še vsaj 20 operacij. Kislina, s katero me je polil, povzroči hude poškodbe. Trenutek napada me še vedno preganja,“ pravi. Ker ji nos počasi razpada, ji bodo morali kmalu oblikovati umetnega. “Tri mesece bom morala nositi masko, saj bo sredi mojega obraza zevala luknja. Šele nato mi bodo lahko vsadili umetnega.“

Remes se je na sodišču opravičil Patricii za napad, trdi pa, da je ni hotel pohabiti. Njegova obramba temelji na tem, da ni vedel, da je žveplena kislina, s katero je polil Patricio, tako močna in da lahko povzroči tako hude posledice.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587