Vizita.si
image (28)

Novice

Niso je prepoznali ...

K.P.
06. 08. 2012 16.09
5

18-letna Britanka Lucy si niti zamišljala ni, kam jo bo pripeljala nedolžna želja po izgubi odvečnih kilogramov. Povsem se je spremenila, njeno telo pa je pokazalo bolezni starostnikov.

Zdaj 18-letna Lucy Hemms iz britanskega mesta Blackwood se je pri svojih 15 letih z mamo Jillian pridružila shujševalnemu programu Slimming World, s pomočjo katerega je v šestih mesecih izgubila dobrih dvajset kilogramov.

Za spremembo se je odločila, ker je tehtala 90 kilogramov in je morala iz dneva v dan prenašati zasmehovanje sovrstnikov, mlada Britanka pa ni vedela, da bo nedolžna želja po izgubi odvečnih kilogramov prerasla v obsesijo ter s seboj prinesla kopico zdravstvenih težav, s katerimi se ljudje praviloma srečajo v starejši življenjski dobi. Njeno delo z omenjenim programom, kjer so ji za zdravo spremembo podelili celo nagrado, se je zaključilo, a s tem njenih težav še zdaleč ni bilo konec.

Zdrava dieta se je spreobrnila v nezdrave življenjske navade. "Na tehtnico sem stopila šestkrat na dan. Začela sem hujšati in nisem mogla nehati. Ljudje so mi govorili, da sem izjemno suha, vendar ko sem se pogledala v ogledalo, sem še vedno videla, da sem debela,“ razlaga Lucy. "Čez celo leto sem zauživala le 840 kJ (200 kalorij) na dan. Moja koža je postala takšna, kot jo imajo starejši ljudje, imela pa sem tudi artritis gležnjev. Izpadli so mi lasje in dolgo časa sem morala nositi lasuljo. Moja mama je frizerka in mi je želela videz las urediti z lasnimi podaljški, a to žal ni bilo mogoče, ker sem imela premalo las,“ doda Lucy, ki je v tistem času tehtala le še 47 kilogramov, njen indeks telesne mase pa je bil 15,7, kar kaže na hudo podhranjenost. Mama Jillian dodaja: "Mislila sem, da bom izgubila svojo hčer, saj je bila tako šibka. Včasih je padla v globoko depresijo in je ure in ure preživela v postelji. Njene misli so bile stalno obremenjene s telesno težo. Bili so res težki časi.“

Po obisku zdravnika je Lucy dobila 'prepoved' stopanja na tehtnico, s pomočjo svetovalcev pa je premagala svoje motnje prehranjevanja. Pot do pridobivanja zdrave telesne teže so omogočali posebni, hranljivo bogati napitki, ki jih običajno dajo podhranjenim starejšim ljudem oziroma tistim, ki zaradi kakršnih koli razlogov trpijo za pomanjkanjem apetita. Lucy zdaj dela v klicnem centru za pomoč otrokom in mladostnikom z motnjami hranjenja in meni, da so močan spodbujevalnik teh težav mediji, ki promovirajo videz manekenk.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587