Vizita.si
image (28)

Novice

Sramovala se je same sebe

K.P.
19. 11. 2012 10.57
12

Nicky Etherington je vedela, da življenje, kakršno je imela včasih, vodi le v vedno več zdravstvenih težav. Odločila se je za veliko spremembo, ob čemer ji je ves čas ob strani stal njen mož.

Nicky Etherington je tehtala 266 kilogramov, ko se je uvrstila na čakalni seznam kandidatov za obvod želodca. To je pomenilo nekaj mesecev čakalne dobe, stroške posega pa bi krila zdravstvena zavarovalnica. Ko je že čakala dve leti, so ji sporočili, da bo morala čakati še dodatnih od 12 do 18 mesecev, takrat pa sta se z možem Davidom odločila, da se obrneta na zasebno kliniko.

"Ko sem bila prekomerno težka, nisem bila mati, videti sem bila obupno. Moji otroci mi nikoli niso rekli, da se me sramujejo, vendar sem se sramovala same sebe. David je prevzel večino starševskih obveznosti, jaz sem bila le opazovalka, ki je gledala njihova življenja, sama pa sem postajala le vedno širša,“ je za tuje medije povedala 48-letna Britanka. Za samo operacijo je bilo treba odšteti približno 19.000 evrov, dodatni lepotni posegi (odstranitev odvečne kože) pa so stroške še podvojili. Nicky in David sta zaradi visokih stroškov svoj dom dala pod hipoteko, vendar pravita, da je bila odločitev vredna vsakega centa.

Pri svoji največji teži je Nicky večino časa preživela na kavču, dihala pa je lahko le s kisikovo masko. Njeno edino upanje je bil poseg, pri katerem bi ji naredili obvod želodca, ki pa je prinašal tudi 50 odstotkov možnosti, da ga ne bo preživela. A bolj grozljiva je bila misel, da zaradi prekomerne telesne teže ne bi videla odraščati svojih treh otrok. "Seveda sem bila prestrašena, vendar druge izbire nisem imela,“ pove Nicky. Leta 2003 so opravili operacijo, kmalu zatem pa je začela izgubljati odvečne kilograme. Po prvem posegu je izgubila 89 kilogramov, po drugi operaciji leta 2006 pa je izgubila še več kot 70 kilogramov.

Zdaj jih ima 95 in je zelo srečna. "Prej sem bila v začaranem krogu. Bolj ko sem se redila, bolj sem bila depresivna, zaradi česar sem bila le doma in še naprej sem se tolažila s hrano. Rada sem imela hrano, saj mi je nudila veliko zadovoljstvo," se spominja Nicky, ki danes živi povsem drugačno življenje. "Svojih dni ne preživljam več na kavču, temveč sem končno član družine v polnem pomenu,“ še doda Nicky, ki z možem Davidom še vedno odplačuje obroke za poseg, ki ji je rešil življenje.

Da bi se po izgubi teže izognili obilici odvečne kože, pa si preberite, kakšno nego svetuje dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587