Vizita.si
image (28)

Novice

Srce parajoča zgodba ganila svet

K.P.
25. 06. 2012 05.42
18

Ko so zdravniki staršem Roberts povedali, da za življenje komaj 21-mesečnega sinčka Ryana ne morejo storiti ničesar več, se je malčkova zgodba dotaknila na milijone ljudi.

Ryan Roberts ni dočakal niti svojega drugega rojstnega dne, pa ima že seznam stvari, ki bi jih želel doživeti, preden njegovo malo srce neha biti in malček, ki trpi za Downovim sindromom in srčno okvaro, umre.

Pravijo, da mu je preostalo le še nekaj tednov življenja, v katerih si mali Ryan želi doživeti preproste stvari, ki jih ostali jemljemo za samoumevne: božati psa, voziti se s kolesom in imeti lepe trenutke s svojimi starši. „Ljudje so me spraševali, kaj lahko storijo za nas. Nismo želeli ničesar. Odvrnila sem, naj le ustvarjajo čim več lepih trenutkov s svojimi otroki. Naj si nekega dne namesto piščanca, riža in brokolija za večerjo privoščijo sladico banano split in uživajo ob opazovanju nasmejanih obrazov svojih otrok. Ta trenutek si bodo zapomnili za vedno,“ pove zlomljena mama, Diane Roberts. Družinski prijatelj je na priljubljenem družbenem omrežju pozval ljudi, naj z idejo o banana splitu izpolnijo materino željo in sporočilo, ki je sprva doseglo le nekaj prijateljev, je kmalu ganilo na tisoče ljudi. „To me je presenetilo,“ prizna Diane. „Nekaj, kar sem povedala eni osebi, je po dveh tednih doseglo 18.000 ljudi.“ Družine z vsega sveta na spletu objavljajo fotografije svojih trenutkov ob sladici banana split in nudijo oporo družini, ki preživlja nepredstavljivo težke trenutke. Kljub vsemu Diane in Erik v prisotnosti svojega sinka nadeneta nasmeh na obraz, saj želita, da je njegovo kratko življenje do zanje minute napolnjeno le z veselimi trenutki.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587