Vizita.si
image (28)

Novice

Kljub grozljivi napovedi bo praznovala svoj prvi rojstni dan

K.B.
18. 11. 2011 09.51
1

Kirurgi v Veliki Britaniji so bili šokirani, ko so videli, da se je deklici Scarlett Ungurs, ki je zaradi infarkta skoraj umrla, srce začelo zdraviti kar samo od sebe. Tako bo Scarlett po pol leta življenja v bolnišnici naslednji mesec le praznovala svoj prvi rojstni dan.

Pri šestih mesecih starosti se je Scarlett Ungurs okužila z virusom, ki je prizadel njeno srce. Ko je imela kar naenkrat težave z dihanjem, sta jo prestrašena starša Darren in Ashleigh Leybourne takoj odpeljala v bolnišnico. Tam so jima zdravniki pojasnili, da je deklica utrpela vnetno kardiomiopatijo – bolezen srčne mišice, zaradi katere pride do zadebelitve srca, kar pa moti iztis krvi. ''Bila sva popolnoma prestrašena, saj so nama povedali, da je to stanje izjemno redko in takoj sem pomislila, da jo lahko izgubiva,'' se spominja mati Ashleigh. Tako so zdravniki mali Scarlett takoj dali zdravila in jo zadržali v bolnišnici na opazovanju. Po nekaj tednih pa sta starša ob treh zjutraj dobila grozljiv klic iz bolnišnice. Zdravniki so jima povedali, da se je njeno stanje poslabšalo, saj ji je srce razbijalo s kar 205 udarci na minuto. Takoj sta prihitela v bolnišnico in tam deklici stala ob strani ves čas. Kljub temu pa je pet dni kasneje utrpela srčni infarkt.

Kirurgi so nato takoj izvedli sedemurno operacijo, pri kateri so ji vsadili srčni spodbujevalnik, ki je pomagal oslabljeni levi strani srca pri črpanju krvi. Rešitev je bila le začasna, zato so Scarlett uvrstili prav na vrh čakalne liste za transplantacijo in bi ji tako takoj, ko bi bilo mogoče, presadili srce. A po nekaj tednih, se je zgodilo nepričakovano. Njeno srce se je začelo zdraviti samo od sebe in se okrepilo do te mere, da ni več potrebovala presaditve. Kot pravijo zdravniki se to zgodi le pri enem od 20 otrok na svetu. Opravili so stresni test, ki je pokazal, da je srce dovolj močno, da lahko naprej opravlja svojo funkcijo in zato so ji odstranili tudi srčni vzpodbujevalnik. ''Scarlett je naša bojevnica. V svojem tako kratkem življenju je že toliko prestala in še kar ji ni zmanjkalo moči za borbo. Nikoli ne bo obupala in zato je zame čudovita,'' je povedal presrečen oče Darren, ki je zato, da ji je lahko stal ob strani skozi zdravljenje, celo pustil svojo službo.

Danes 11-mesečna Scarlett se je tako že vrnila iz bolnišnice in starša sta nadvse hvaležna, da bosta končno lahko spet zaživela normalno življenje. ''Zdravniki so opravili čudovito delo. Rešili so ji življenje in zato bi brez oklevanja takoj danes dal za njih svojega. Delajo noč in dan in ko odideš, ne pričakujejo ničesar v zameno za življenje, ki so ga rešili,'' je povedal prevzet Darren. Čeprav starša še vedno živita v strahu, da bi še kdaj prišlo do težav z njenim srcem, pa sta nadvse hvaležna, da bosta naslednji mesec lahko po zaslugi zdravnikov praznovala hčerin prvi rojstni dan.

Ste se nam že pridružili na naši  Facebook strani? To lahko storite s klikom na 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587