Vizita.si
Srčni napad

Novice

28-krat mu je odpovedalo srce!

E. D.
23. 08. 2010 13.54
0

Ko se je nič hudega sluteči Steve Nixon vozil z motorjem, je v prsih nenadoma začutil močno bolečino. Med vožnjo je doživel srčni infarkt, se zaletel v nasproti vozeči avto, potem pa mu je v naslednjih urah srce odpovedalo še 27-krat – skupaj torej kar 28-krat.

44-letnemu Stevu je kar 28-krat odpovedalo srce, a so ga reševalci uspeli vedno znova priklicati nazaj. (simbolična fotografija)
44-letnemu Stevu je kar 28-krat odpovedalo srce, a so ga reševalci uspeli vedno znova priklicati nazaj. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
Med vožnjo z motorjem je 44-letnega Steva Nixona nenadoma močno stisnilo v prsih. Bolečina je bila iz minute v minuto hujša, dokler ga ni čez čas popolnoma ohromila. Zaradi srčnega infarkta, ki ga je doletel med vožnjo, je izgubil nadzor nad motorjem in treščil v nasproti vozeči se avto. Na kraj tragedije so nemudoma prihiteli reševalci, ki so poskušali onemoglega Steva priklicati nazaj. Uspelo jim je, a možakar je bil še vedno v izredno slabem stanju. V naslednjih minutah mu je srce odpovedalo še štirikrat, a so ga vztrajni reševalci vedno znova spravili v pogon.
Potem ko so mu za silo uspeli zakrpati uničeno arterijo, so kirurgi Stevu vstavili srčni spodbujevalnik, s pomočjo katerega njegovo srce spet nemoteno deluje.
Potem ko so mu za silo uspeli zakrpati uničeno arterijo, so kirurgi Stevu vstavili srčni spodbujevalnik, s pomočjo katerega njegovo srce spet nemoteno deluje. FOTO: iStockphoto

Ko so ga s helikopterjem pripeljali v bližnjo bolnišnico, so zdravniki ugotovili, da ima Steve raztrgano arterijo in da je njegova edina možnost za preživetje srčni spodbujevalnik. A Britanec je bil zelo šibek in bali so se, da ne bo preživel operacije. Vendar pa časa za odločanje, kaj narediti, ni bilo dosti, kajti Stevu je srce v bolnišnici odpovedalo še 24-krat, skupaj torej kar 28-krat. A vsakič, ko se mu je srce ustavilo, so ga s pomočjo defibrilatorja uspeli spet spraviti v pogon.

Nazadnje so se zdravniki kljub tveganju odločili, da Steva operirajo. ''Kar dve uri smo čakali in mu v tem času s posebno tehniko zasilno zakrpali uničeno arterijo. S tem smo dosegli, da je kri spet stekla do njegovega srca,'' razloži dr. Dawn Adamson. Tako je bil Steve vsaj za silo nared za operacijo, ki jo je po čudežu preživel in po nekaj dneh na intenzivni negi spet prišel k zavesti. ''Okreval sem zaradi neizmerne ljubezni moje družine, ki je ves čas verjela vame, in zaradi izkušenih reševalcev ter zdravnikov. Pravi čudež je, da sem danes še vedno tukaj in da lahko s svetom delim svojo zgodbo,'' pove Steve, katerega srce zdaj deluje s spodbujevalnikom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587