Vizita.si
15-letnica je po tem, ko so jo odpustili iz bolnišnice, doživela kar 5 zastojev srca!

Novice

Pet srčnih napadov vzelo življenje 15-letnice!

Ni.J.
04. 01. 2010 14.57
0

15-letnica je umrla zaradi številnih srčnih napadov. Le nekaj dni pred tem je prosila zdravnike v bolnišnici, naj jo obdržijo v oskrbi, ker se tako slabo počuti, a je ni nihče upošteval.

15-letnica je po tem, ko so jo odpustili iz bolnišnice, doživela kar 5 zastojev srca!
15-letnica je po tem, ko so jo odpustili iz bolnišnice, doživela kar 5 zastojev srca!FOTO: iStockphoto

15-letna Amy Carter je, preden so se ji pojavili gripi podobni simptomi, v tednu dni shujšala kar 6,5 kilograma. Ne glede na to in njene prošnje, naj jo obdržijo na opazovanju, so jo zdravniki poslali domov, saj naj z njo ne bi bilo nič hujšega.

Amy je bila prestrašena in si resnično ni želela zapustiti bolnišnice. Njeno stanje se je iz dneva v dan slabšalo in vedela je, da je z njo nekaj hudo narobe. Toda zdravniki je niso poslušali,“ pravi Richard Carter, oče 15-letnice. Amy je bila iz bolnišnice namreč odpuščena dva dni po sprejetju, zdravniki pa so ji predpisali le paracetamol in počitek.

Amy je po prihodu v bolnišnico v srce dobila kar pet injekcij adrenalina - za vsak zastoj eno.
Amy je po prihodu v bolnišnico v srce dobila kar pet injekcij adrenalina - za vsak zastoj eno. FOTO: iStockphoto

Že naslednji dan je imela Amy hude težave z dihanjem, zaradi česar sta jo starša odpeljala k zdravniku. Ta jo je poslal domov in ji naročil, naj pije veliko tekočine. Ker se njeno stanje ni izboljšalo, sta naslednji dan poklicala Amyjinega osebnega zdravnika, ki jo je takoj napotil v bolnišnico.

Po prihodu v bolnišnico je Amy v srce dobila pet injekcij adrenalina – vsakega za en zastoj srca, čez dobro uro pa je zaradi hudih zapletov umrla. “Res da nisem zdravstveno podkovana, vendar se je že na daleč videlo, da je z Amy nekaj hudo narobe,“ pravi dekličina mama Jacqueline Carter. “Pred tem več tednov ni jedla in je shujšala kar sedem kilogramov. Z možem sva potrta in občutek imava, da so naju v trenutku, ko smo potrebovali pomoč, vsi zapustili. Njeni organi so odpovedovali drug za drugim, nazadnje pa je na vrsto prišlo še njeno srce,“ razlaga. “Amy je bila zdravo dekle, ki ne bi smelo še umreti!

Ko je Amy prvič začutila, da se slabo počuti, sta jo starša takoj odpeljala na pregled. Zdravnik ji je rekel, da ima vnete sinuse in ji predpisal antibiotike. Nekaj dni zatem so ji otekle oči, Amy pa so odpeljali k zdravniku, ker je dobila alergično reakcijo na zdravila. V nekaj dneh je najstnica izgubila apetit in dobila razjede na jeziku. Ponovno je obiskala zdravnika. Ta ji je dejal, da gre najverjetneje za bakterijsko okužbo grla, zato so jo prepeljali v bolnišnico in ugotovili, da ima infekcijsko mononukleozo.

Infekcijska mononukleoza je vrsta virusne okužbe. Najznačilnejši simptomi te bolezni so vročina, otekle in povečane žleze, vnetje grla in utrujenost. Večina bolnikov se pozdravi brez posebnega zdravljenja, v nekaterih primerih pa se lahko okužba razširi tudi v druge dele telesa in povzroči resnejše, sekundarne okužbe, kot na primer pljučnico, meningitis ali vnetje srca.

Preiskava glede smrti 15-letnice je še odprta. Carterjeva namreč čakata na rezultate testov, ki bodo pokazali, kaj se je njuni hčerki v resnici pripetilo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587