Vizita.si
image (28)

Novice

Si še vedno želite shujšati?

S.P.
07. 11. 2012 08.45
28

Običajno smo izgube odvečnih kilogramov več kot veseli, to pa ne velja za 28-letnega Gregga Wrigleya, ki mu je hujšanje uničilo življenje. Okrog trebuha, rok in stegen mu je ostalo za kar dobrih 10 kilogramov odvečne in ohlapne kože.

Prekomerno hranjeni ljudje se običajno želijo predvsem znebiti odvečnih kilogramov, a le redko pomislijo tudi na temno stran hujšanja, ki je 28-letniku iz Velike Britanije uničila življenje. Gregg Wrigley je bil že kot otrok močnejše postave, zaradi česar so ga sovrstniki pogosto zmerjali in nadlegovali, žaljivke pa so močno vplivale tudi na njegovo samozavest in dojemanje samega sebe. Kilogrami so v stanju obupa naravnost podivjali.

Kritično točko je dosegel že ob koncu šolanja, ko je tehtal dobrih 172 kilogramov. Stanje se ni izboljšalo vse do leta 2010, ko sta s partnerko povila njuno prvo hčerko Stephanie, ki je bila že zadnji alarm v boju za Greggovo preživetje. Kaj hitro je ni mogel več objeti ali se z njo igrati, hitra in nezdrava hrana pa je začela vplivati tudi na njeno telesno težo. “Spomnim se, da sem izgubil vso voljo do življenja, zato je bila zadnja stvar, ki sem jo želel početi, pripravljanje zdravega obroka za mojo družino. Čas je prinesel svoje in ljudje so nas začeli naslavljati z grdimi besedami, ki so me močno prizadele. Pomislil sem na Stephanie in se v nekem trenutku naravnost zasovražil. To je bila tista pika na i, zaradi katere sem vedel, da se moram spremeniti,“ se spominja.

Gregg je začel redno telovaditi, omejil je uživanje alkoholnih pijač, za pripravo zdrave in kvalitetne hrane pa si je vzel vse več časa. V obdobju treh let mu je tako na učinkovit in trajen način uspelo izgubiti neverjetnih 95 kilogramov, kar je zares izjemen rezultat, ki pa se je žal kaj kmalu spreobrnil v novo nočno moro. Okrog predela trebuha, rok in stegen mu je namreč ostalo za kar dobrih 10 kilogramov odvečne, ohlapne in viseče kože. “Moje telo je danes naravnost odurno, kar me zelo žalosti. Ko sem že mislil, da moja samopodoba ne more pasti nižje, so me okoliščine zopet presenetile. Morda bi si lahko pomagal s plavanjem, a se še sam ne morem pogledati v ogledalo, kaj šele da bi se takšen odpravil na kopališče. Pomaga mi lahko le operacija“, dodaja v obupu.

Tukaj pa se stvar seveda zaplete. Kirurška odstranitev vse odvečne kože bi zdravstveni center stala skoraj 8.000 evrov, ki jih zanj niso pripravljeni odšteti, sam pa si operativnega posega nikakor ne more privoščiti. “Imamo neka pravila, prek katerih preprosto ne moremo iti, saj na njih stoji cel sistem. Jasno je objavljen seznam posegov, ki jih opravljamo rutinsko, in tega na žalost pač ni med njimi. Ne moremo narediti ene same izjeme, saj bi bilo to zelo nepravično do drugih, ki so že morali odšteti visoke vsote denarja. Gospod lahko vedno vloži pritožbo, ki jo bomo pozneje obravnavali na višji ravni,“ pojasnjuje predstavnik Zdravstvenega centra Bolton. Glede na to, da se lahko ti postopki še kako hitro zavlečejo ali pa celo potonejo v pozabo, pa bo Gregg očitno "pač moral potrpeti".

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587