Vizita.si
Danes tehta skoraj 300 kilogramov, ki močno ogrožajo njegovo življenje.

Novice

Je mogoče, da je tehtal kar 300 kilogramov?

S.P.
14. 12. 2012 15.00
12

V Veliki Britaniji so ustanovili prvi oddelek za hujšanje, ki se ukvarja izključno z zdravljenjem že klinične debelosti. Med pacienti lahko tako najdemo tudi 29-letnega Terrya Gardnerja, ki s skoraj 300 kilogrami velja za enega izmed najdebelejših prebivalcev.

“Trenutno se počutim, kot da moja teža požira moje življenje. Bolj sem debel, bolj se pogrezam v pogubo. Če ne bom nemudoma ukrepal, ne bom nikoli dosegel svojega cilja in bom svet zapustil, še preden mi je bilo kar koli namenjeno".
“Trenutno se počutim, kot da moja teža požira moje življenje. Bolj sem debel, bolj se pogrezam v pogubo. Če ne bom nemudoma ukrepal, ne bom nikoli dosegel svojega cilja in bom svet zapustil, še preden mi je bilo kar koli namenjeno".FOTO: YouTube

V Veliki Britaniji, kjer je prekomerno hranjenih že 40 odstotkov vseh ljudi, so ustanovili prvi oddelek za hujšanje, ki je namenjen zdravljenju izključno tega problema. Številni izkušeni kirurgi v bolnišnici Sunderland Royal Hospital tako na leto opravijo več kot 600 zapletenih posegov, s pomočjo katerih vsak dan znova rešujejo življenja in se vztrajno borijo proti tej pogubljajoči bolezni.

Terry se je začel rediti šele po poroki.
Terry se je začel rediti šele po poroki. FOTO: YouTube
Njihove pomoči je bil med drugimi nujno potreben tudi 29-letni Terry Gardner, ki je ob začetku zdravljenja tehtal kar neverjetnih 298,5 kilograma. Da so prišli do tega podatka, so ga morali stehtati na tehtnici za tovorna vozila, dodatno pa so ojačali tudi posteljo v bolnišnici ter razširili vrata, da so ga lahko s pomočjo posebnega vozička prepeljali v različne prostore. Pri tej kilaži je veljal za enega izmed najdebelejših Britancev današnjega časa.

Teža ga je že tako omejevala, da se ubožec ni več mogel sam umivati ali prosto gibati, v bolnišnici pa so za njegovo osnovno oskrbo dštevali kar dobrih 200 evrov dnevno. “Najprej ga moramo osvoboditi njegove odvisnosti od hrane, saj se je ta razvila že v pravo bolezensko stanje. Ljudje preprosto pojejo preveč energijsko bogate hrane, kot je njihovo telo uspe porabiti, kar tiho vodi v določene rezultate.  Biti mora na strogi dieti, da ga bomo sploh lahko operirali, kar je zanj življenjskega pomena, zato je 24 ur na dan pod strogim nadzorom osebja, ki pa ga še vedno ne more popolnoma zadržati. Tega, da bo shujšal, si bo najprej moral zaželeti sam,“ je pojasnil eden izmed vodilnih kirurgov dr. Peter Small.

Terry bi moral izgubiti več kot polovico svoje telesne teže, da bi lahko dosegel dovolj nizko tveganje za katerega od kirurških posegov za zmanjšanje obsega želodca, a to ob zdajšnjem načinu življenja še dolgo ne bo mogoče. “Trenutno se počutim, kot da moja teža požira moje življenje, ki mi počasi in neizbežno polzi iz rok. Bolj sem debel, bolj se pogrezam v pogubo, česar se sam še predobro zavedam. Če ne bom nemudoma ukrepal ter spremenil svojega življenjskega sloga, ne bom nikoli dosegel svojega cilja in bom svet zapustil, še preden mi je bilo kar koli namenjeno. Seveda pa je kaj takega veliko lažje trditi, kot pa udejanjiti. Vem, da ne bi smel, a se na skrivaj še vedno nažiram s čipsom ter se sladkam z sladkimi gaziranimi pijačami. Tista trenutna potreba je preprosto premočna, da bi se ji lahko uprl. Vem, kaj to pomeni za moje življenje in upam, da bodo tukaj vendarle našli način, da mi pomagajo preživeti.“

Danes tehta skoraj 300 kilogramov, ki močno ogrožajo njegovo življenje.
Danes tehta skoraj 300 kilogramov, ki močno ogrožajo njegovo življenje.FOTO: YouTube

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587