Vizita.si
Rojstvo

Novice

Sterilizirana nadomestna mati rodila že pet otrok

E. D.
23. 09. 2010 09.33
0

43-letna Jacqui se je pred devetimi leti odločila, da bo pomagala parom, ki nikakor ne morejo zanositi. Tako je leta 2001 prvič postala nadomestna mati in do danes rodila že pet otrok. Zdaj gre po njenih stopinjah tudi njena komaj 21-letna hči Becky.

Jacqui je kot nadomestna mati rodila že pet otrok. (simbolična fotografija)
Jacqui je kot nadomestna mati rodila že pet otrok. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
Jacqui Shields ima tri čudovite otroke. Po tretjem porodu se je sicer odločila za sterilizacijo, a se potem čez čas odločila, da bo spet noseča – ne samo enkrat, temveč celo večkrat. Jacqui si je namreč želela postati nadomestna mama parom, ki nikakor niso mogli zanositi. Tako so ji pred devetimi leti v maternico prvič vstavili oplojeno jajčece para iz Škotske in devet mesecev pozneje jima je rodila zdrava dvojčka. ''Par je bil ob rojstvu otrok navdušen. Bil je res neverjeten občutek,'' se spominja danes 43-letna Britanka.
Prvega otroka kot nadomestna mati je lani rodila tudi Jacquina hči Becky, ki je stara komaj 21 let in še nima svojih otrok.
Prvega otroka kot nadomestna mati je lani rodila tudi Jacquina hči Becky, ki je stara komaj 21 let in še nima svojih otrok. FOTO: iStockphoto

A njeno poslanstvo, pomagati tistim, ki ne morejo zanositi, še ni bilo končano. Jacqui je istemu paru na pomoč priskočila še kar dvakrat, poleg tega je bila nadomestna mati tudi paru iz Ugande. ''Ko sem rodila črnega otroka, so bili zdravniki precej presenečeni,'' se malce pošali. Potem pa je Jacqui njena 21-letna hči Becky presenetila z novico, da si želi biti tudi ona nadomestna mati. Vendar pa se Jacqui s hčerkino odločitvijo ni popolnoma strinjala. ''Mama mi je najprej rekla, da sem stara komaj 18 in da naj imam najprej svoje otroke. A kmalu je ugotovila, da mislim resno,'' pripoveduje Becky, ki je tako lansko leto obupanemu paru rodila zdravo deklico in novopečene starše s tem neizmerno osrečila. ''Zelo sem ponosna, da hodim po maminih stopinjah. Vedno je govorila, da je najboljši občutek na svetu, ko nekomu pomagaš in ko osrečiš neko družino,'' še pove Becky.

Vendar pa njena mama Jacqui kljub svojemu nesebičnemu početju in velikemu srcu pri spočetju svojega četrtega otroka, za katerega se je odločila, potem ko je bila kar petkrat nadomestna mama, ni imela sreče. Najprej umetna oploditev ni obrodila sadov, ko pa so v naslednjem poskusu zarodek vendarle uspešno vstavili v njeno maternico, je čez nekaj tednov splavila. ''Bilo je grozno. Bila sem zelo žalostna in obupana,'' pove Jacqui, ki si od spontanega splava še vedno ni opomogla.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587