Vizita.si
image (28)

Novice

Začelo se je z glavoboli - končalo mnogo bolj strašljivo

L.E.
03. 09. 2013 13.33
0

Ko je Ann zaradi glavobolov obiskala svojega splošnega zdravnika, si ni nikoli mislila, da bo to začetek strašljive preizkušnje. Hitro je morala pod nož - da bi kirurgi odstranili smrtonosen tumor, pa so morali odrezati še velik del njenega obraza.

Ko je Ann O'Sullivan obiskala zdravnika, saj je niso nehali mučiti glavoboli, je bila prepričana, da ima samo manjše težave s sinusi. Toda ta je še sam presenečen ugotovil, da se čez levo stran njenega obraza širi tumor. Da bi Londončanki rešili življenje, so ji kirurgi pred dvema mesecema hitro odstranili del čeljusti, levo oko in del zobovja. Njen obraz je bil izmaličen. A v bolnišnici St. George jim je uspelo z izjemno inovativno operacijo svoji pacientki tega rekonstruirati.

Ann je časopisu the Guardian povedala, da je potrebovala kar teden dni, preden je zbrala dovolj poguma, da se je spet pogledala v ogledalo. "Rekla sem si, da bi se vse skupaj lahko končalo veliko slabše in da se moram v tem trenutku osredotočiti predvsem na nadaljevanje svojega življenja. Moram razmišljati pozitivno," razloži, kako se počuti. "V bolnišnici so mi ponudili tudi možnost vstavitve protetičnega očesa, toda ne želim, da to strmi vame vsako jutro. Tako kot so me popravili, takšna bom in to bom sprejela kot dovolj dobro zame. Vnuk me je že vprašal, ali mi bo levo oko zraslo nazaj, vendar sem mu hitro povedala, da ga imam dovolj pod nadzorom tudi samo z enim očesom," se še pošali.

67-letnici so kirurgi pomagali z inovativnim posegom, ki je vključeval 3D-slikanje njene desne strani obraza, po kateri so nato rekonstruirali povsem poškodovano levo. Med zahtevno 10-urno operacijo so strokovnjaki njeno čeljust popravili z delom nožne kosti, treba je bilo presaditi veliko kože in ponovno lepo povezati arterije in vene. Zaradi zapleta v krvnem obtoku je bila na operacijski mizi še naslednji dan, ko so se zdravniki z njo trudili še nadaljnjih 10 ur. Eden izmed dveh kirurgov, ki sta poseg opravila, dr. Kavin Andi je izjavil: "Z rezultatom sem še posebej zadovoljen, ker je lahko Ann zapustila bolnišnico pred datumom, ki smo ji ga za odhod obljubili najprej. In to četudi je bila potrebna dodatna operacija. Vedno sem zadovoljen, ko vidim, da poseg uspe in se pacient lahko vrne domov in nadaljuje s svojim življenjem." Ann je njena bolezen sicer presenetila, vendar je danes srečna, da se je vse končalo tako, kot se je. "Vedno sem bila zdrava, zato me je tumor presenetil. Toda kirurgi so mi povedali, da sem imela celo srečo, da se tumor ni širil navzdol, temveč navzven."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587