Vizita.si
image (28)

Novice

Streznilo ga je šele največje ponižanje v življenju ... Poglejte ga danes

K.B.
03. 10. 2014 14.43
1

Lansko leto je bil obseg pasu Thomasa McIntyrea deset centimetrov večji, kot je njegova višina. Dosegel je 197 kilogramov in okrog pasu meril kar 187 centimetrov. A šele, ko je doživel eno največjih ponižanj v življenju, se je odločil za spremembo življenjskega stila.

Ne zaskrbljenost, da bo umrl mlad, ne dejstvo, da je zaradi debelosti težko dihal in moral jemati zdravila, ni 43-letnega Thomasa McIntyrea prepričalo, da bi pričel izgubljati odvečno telesno težo. Streznilo pa ga je, ko si je želel ogledati nogometno tekmo in se zataknil med vrtljivimi vrati na vhodu na stadion. Ponižanje, ki ga je doživel ob tem dogodku, je bilo tako izjemno, da si tega občutka ni želel doživeti nikoli več v življenju. ''Ko sem se zataknil v vrtljivih vratih, ni bilo zabavno. Po tem sem se vedno raje odločil, da grem na tekmo skozi vhod za invalide,'' je povedal za Mail Online.

Kot se opisuje, je bil 'tipični debeluhar', ki se je nenehno norčeval iz svoje debelosti, da drugim ni dal priložnosti, da bi se prej norčevali iz njega. Kljub vsemu pa se je nenehno zavedal, da ta pot pelje v pogubo. ''V nekem trenutku sem dosegel točko, ko sem lahko le še razmišljal o tem, da me bo tak življenjski stil pripeljal v grob. A bolj kot sem bil zaskrbljen, bolj sem skrbi odganjal s hrano. To je bil začaran krog.'' Užival je neizmerno velike obroke, kjer že dan običajno pričel s štirimi velikimi klobasami, vrečo čipsa, čokoladico in steklenico sladke gazirane pijače. Vse to pa se je seveda poznalo na njegovem zdravju. Trpel je za visokim krvnim pritiskom, imel težave pri dihanju in težave z zastajanjem vode in vsak dan užival različna zdravila.

V preteklosti je že skušal izgubiti odvečno telesno težo, a vedno neuspešno. Po dietah je bil lačen in ni več našel moči, da bi z njimi nadaljeval. A dogodek na nogometni tekmi ga je spodbudil, da je sprejel povabilo svojega prijatelja, ki mu je svetoval, naj obišče skupino za pomoč pri hujšanju. ''Spominjam se, da sem bil zelo prestrašen. Skrbelo me je, da gre znova za nek neuspešen poskus hujšanja, a vse se je spremenilo, ko sem spoznal svojega svetovalca Jaysona. Povedal mi je, da je šel skozi podobno izkušnjo kot jaz in tudi sam izgubil 60 kilogramov. Ko sem poslušal njegovo zgodbo in kako si želi pomagati drugim ljudem, da bi jim prav tako uspelo izgubiti odvečno telesno težo, sem dobil občutek, da bi lahko uspelo tudi meni.''

In imel je prav. V programu se je naučil pravilno prehranjevati, zaradi česar ni trpel za hudo lakoto in izgubljal kilograme. Že v prvem tednu je izgubil pet kilogramov in bil nad rezultati navdušen. Držal se je predpisanega programa in bolj kot so kilogrami padali, več samozavesti je pridobival tudi za odločitev, da prične s telovadbo. V letu dni je uspel izgubiti kar 111 kilogramov, s svojim uspehom pa je pridobil naslov Prvak v hujšanju leta, ki mu ga je podalila skupina za pomoč pri hujšanju. Danes teče trikrat na teden in vsak dan hodi na sprehode s svojim psom. Kar je najpomembnejše pa je, da je pridobil samozavest in voljo do življenja.

''Preden sem začel hujšati sem bil nenehno brez energije, vse dneve sem preživel na kavču pred televizijo. Sedaj pa je vse lažje in sem veliko bolj srečen. Če bova z ženo imela srečo in imela otroke, bom aktiven oče, kar sem si vedno želel biti. Zdi se mi, da je prej življenje teklo mimo mene in sedaj sem odločen, da ga izživim v polnosti.'' Vesela novica pa je tudi ta, da sedaj lahko nogometno tekmo obišče brez skrbi, da bi se znova osramotil in lahko na stadion vstopi tam, kjer vsi ostali običajni ljudje.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602