Vizita.si
Čeprav si želita, da bi bilo njegovo življenje neskončno, sta Ryanova starša podprla njegovo odločitev, saj mu zdravljenje ne pomaga in mu le podaljšuje muke.

Novice

Svoje zadnje dni si želi živeti brez bolečin

Ni.J.
14. 05. 2012 14.46
26

Mali Ryan se že pet let bori s tumorjem na možganih. Devetletnik, ki po napovedih zdravnikov ne bo dočakal desetega rojstnega dneva, ima sedaj le eno željo – opustiti zdravljenje in počasi umreti.

Čeprav si želita, da bi bilo njegovo življenje neskončno, sta Ryanova starša podprla njegovo odločitev, saj mu zdravljenje ne pomaga in mu le podaljšuje muke.
Čeprav si želita, da bi bilo njegovo življenje neskončno, sta Ryanova starša podprla njegovo odločitev, saj mu zdravljenje ne pomaga in mu le podaljšuje muke. FOTO: Thinkstock

Ryan Kennedy se z redko obliko raka na možganih bori že od svojega četrtega leta. Svoji mami je po petih letih bolečega zdravljenja zaupal, da bi rad zaključil z zdravljenjem in umrl.

Devetletnik iz Clarkstona v Michiganu je od svojega četrtega leta, ko so mu diagnosticirali ependimom, redko obliko možganskega tumorja, prestal že sedem operacij, dva kroga obsevanja in štiri različne oblike kemoterapije. Izvidi preiskav, ki so mu jih opravili februarja, so pokazali, da se mu je tumor po vsem tem zdravljenju povečal, zato je zaprosil za prekinitev z zdravljenjem.

Ko je izvedel, da se mu je tumor od novembra do februarja podvojil v velikosti, je zapadel v histerijo in začel na ves glas kričati, da noče več zdravljenja. Kričal je in jokal,“ je za Oakland Press povedala njegova mama Kimberly Morris-Karp. “Odločil se je, da ne bo več jemal tablet in da noče oditi na nobeno operacijo več, ker so mu prejšnje povzročile le ogromno bolečin. Želi si le, da bi preostanek svojega življenja preživel brez bolečine.“

Zdravniki menijo, da Ryan ne bo dočakal svojega desetega rojstnega dneva, ki naj bi ga praznoval 24. maja. “Pomagala mu bom. Rada bi mu bila le na razpolago in dala vedeti, kako močno ga imam rada,“ je še povedala Kimberly za CNN.

Ryanova zgodba je s pomočjo njegovih prijateljev in znancev, ki so njemu v čast na Twitterju ustvarili poseben profil, hitro zakrožila po tem družabnem omrežju in podporo so mu izkazali mnogi ljudje, med drugimi tudi zvezdniki, kot sta Britney Spears in Kim Kardashian. Kimberly pravi, da je Ryana vsa podpora močno ganila. Ko mu je pokazala stran, so mu ob branju sporočil pritekle solzice. “Veš, mami, da toliko ljudi skrbi zame in mi pošiljajo vse te lepe želje, se je res dotaknilo mojega srca,“ je povedala Kimberly.

Ryanova zadnja želja je, da bi ustanovili sklad in širili ozaveščenost o raku na možganih. Z zbranimi sredstvi bi, kot pravi sam, lahko opravili več raziskav in morda nekoč našli zdravilo za to smrtno bolezen. “Ryan se trenutno počuti dokaj v redu. Čeprav večino časa prespi, ima vmes trenutke, ko so njegove misli povsem bistre in lahko normalno komunicira z nami. Na žalost pa je ujet v krog, iz katerega žal ni poti,“ še pravi Kimberly.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587