Vizita.si
image (28)

Novice

Svoji 8-letni hčeri dovoli uporabo marihuane

K.B.
04. 04. 2014 12.58
13

Mati Sarah Wilkinson iz Kanade pri nadzorovanju epileptičnih napadov svoji 8-letni hčeri dovoli uporabo marihuane. Čeprav ima ta negativne vplive na možgane, pa matere to ne skrbi. Svojo odločitev je pojasnila za CTV News.

Za 8-letno Mio Wilkinson je medicinska marihuana edina stvar, ki ji pomaga pri nadzorovanju močnih epileptičnih napadov. Njen prvi napad se je pojavil že 20 minut po rojstvu, danes pa lahko utrpi na stotine napadov na dan. Njena mati Sarah Wilkinson je za kanadsko oddajo CTV News pojasnila, da njena hči uporablja utekočinjeno obliko marihuane. ''Nisem si mislila, da bo delovalo. Mislila sem, da je to preveč redka oblika … in resnično sem mislila, da ne bo delovalo. A je. In to takoj. To je treba resnično raziskati, da bi lahko takšno pomoč ponudili tudi drugim otrokom,'' je povedala. Čeprav se Sarah zaveda, da ima zdravljenje z marihuano lahko tudi negativne učinke, pa raje vidi, da njena hči ne trpi – pa čeprav le za kratek čas: ''Nisem naivna glede tega, da se zavedam, da bom pokopala svojega otroka. A da bi jo gledala, kako trpi , ima napade, vsak dan … in jo moram nato pokopati. To je nepredstavljivo.''

Številni starši, ki se soočajo s podobno situacijo, so ji preko spleta pričeli zastavljati vprašanja o pozitivnih in negativnih učinkih zdravljena, zato je spregovorila tudi o njih. ''Sprva je bila nekoliko zaspana (po uporabi marihuane), sicer pa so bili učinki le pozitivni. Sedaj končno spi normalno, napade pa imamo pod nadzorom, se normalno razvija … Ne morem se pritoževati.'' Poleg tega je njena hči lahko prenehala jemati ostala zdravila, kjer jih je mati naštela kar 13 in bila prepričana, da je katerega izmed njih še pozabila našteti.

Čeprav ima marihuana negativen vpliv na možgane 8-letnice, pa matere to ne skrbi. ''Že sedaj so njeni možgani močno poškodovani, kot lahko vidite tudi v videoposnetku, zato me ne skrbi, kakšen učinek ima marihuana na njene možgane. V resnici je v tem času prvič pričela govoriti 'mami'. Študije resda kažejo, da uporaba marihuane zniža IQ možganov za približno 5 točk, a bodimo odkriti – ti otroci ne bodo nikoli fiziki. Gre za kvaliteto njihovih življenj. Svoji 8-letni hčeri ne dovolim, da kadi marihuano. Uporablja olje marihuane in če bi morala izbirati med marihuano in ketamini (močan anestetik) in če bi bilo kajenje edina možnost, bi se odločila za slednje. K sreči mi ni treba izbirati med tema dvema možnostma.''
 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587