Vizita.si
image (28)

Novice

Ta fotografija ji je spremenila življenje

S.C.
17. 05. 2012 13.45
13

Že samo dejstvo, da ni mogla poleteti z balonom, ker je bila pretežka, je bil dovolj velik razlog, da začne s shujševalno kuro, ko pa je zagledala še fotografijo, na kateri je videti širša kot balon, ni bilo več dilem. 48-letna Britanka je shujšala skoraj 100 kilogramov.

48-letna medicinska sestra Jane Qualtrough iz naselja Port Erin na južnem delu otoka Man, rada vedno znova poudari, da se ponovno počuti stara 18 let, medtem ko je bila pred štirimi leti pripravljena umreti. Takrat je namreč tehtala neverjetnih 175 kilogramov, kar jo je oviralo pri vsakodnevnih obveznostih. “Kilogrami so se mi začeli nabirati po rojstvu tretjega otroka, hčerke Maxine, čemur je sledila tudi ločitev od moža. Takrat sem bila popolnoma na dnu, nehala sem skrbeti zase, odpovedala sem se ličilom in se oblačila v razvlečene trenirke, hkrati pa žalost utapljala v hrani,“ se najhujšega obdobja svojega življenja spominja Jane.

Za zajtrk si je tako pogosto privoščila tudi po šest toastov, za kosilo trojno porcijo špagetov, ob večerih, ko je postala še bolj depresivna, pa je nemalokrat naročila goro nezdrave hrane na dom. Leta so minevala, Jane pa se je vedno bolj zapirala vase, le redko se je poveselila, pa še to v družbi svojih treh otrok. Pred štirimi leti so tako skupaj počitnikovali v Avstraliji, kjer so želeli izkoristiti vse, kar ponuja ta prečudovita dežela. Toda zataknilo se je pri poletu z balonom, obilni mami namreč zaradi teže niso dovolili leteti. “Počutila sem se, kot bi mi zasadili nož v srce. Do tistega trenutka se sploh nisem zavedala, da sem tako ogromna,“ iskreno pove Jane. “Takrat sem prvič pomislila, da bi morala izgubiti nekaj kilogramov, ko pa sem čez nekaj dni zagledala fotografijo, posneto ravno tisti dan, sem se zgrozila. Dejstvo, da sem bila na njej videti večja od balona, me je v trenutku postavilo na realna tla.“

Nemudoma je spremenila svoj jedilnik, hitro prehrano je zamenjala za veliko zelenjave, pustega mesa, sladke pijače pa za navadno vodo. Poleg tega se je vpisala tudi v bližnji fitnes center in postala kmalu zasvojena z rekreacijo. Ne samo da ji je na ta način v pičlih 14 mesecih uspelo izgubiti neverjetnih 100 kilogramov, postala je veliko bolj samozavestna, začela je uživati v radostih življenja in kar je najpomembnejše, spet se je zaljubila. “Barry mi je povrnil vero v ljubezen, po 12 letih sem bila prvič zopet intimna z moškim, počutim se, kot bi se spet rodila,“ z nasmehom na obrazu in iskricah v očeh še pove Jane in doda, da je srečnejša kot kadar koli.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587