Vizita.si
image (28)

Novice

Tako drobne dojenčice še niso videli ...

K.P.
12. 09. 2012 11.22
14

Chloe Dolby si niti predstavljala ni, da bo svojo hčerko Mayo povila toliko prezgodaj. Malčica je bila tako majhna, da je bila velikost njene glave primerljiva z velikostjo mandarine.

26-letna Chloe Dolby je bila v svojem 24. tednu nosečnosti, ko je 31. decembra občutila rahlo bolečino v svojem trebuhu. Mislila je, da je kaj slabega pojedla, v resnici pa je šlo za popadke. Že po dveh urah je stekel porod in rodila se je le pol kilograma težka deklica Maya.
Malčica je bila tako drobna, da je bila velikost njene glavice primerljiva z velikostjo mandarine. "Bila je zelo drobna. Najtežji del vsega je bilo to, da je nisem mogla dvigniti k sebi in pocrkljati. Morala sem čakati pet in pol tednov, da sem lahko vzela v naročje svojo hčerko. Bila je v inkubatorju in lahko smo se je dotaknili, a vedno me je skrbelo, da ji bo moj dotik prinesel kako bakterijo," se spominja Chloe.

"Z Davidom med porodom nisva kaj dosti spregovorila, ker sva bila oba prestrašena. Vedela sva, da je porod stekel prezgodaj in da je obstajala velika verjetnost, da Maya ne bi preživela. Kljub vsemu sva skušala ostati pozitivna. Mayo so takoj odpeljali zdravniki in medicinske sestre, z možem pa sva se le držala za roke in molila,'' opisuje Chloe. V lokalni bolnišnici je Maya prejela transfuzijo krvi.

To je bila ena od devetih transfuzij, ki jih je prejela v pičlih štirih mesecih. "Na ulicah so bili vsi silvestrsko razpoloženi, jaz pa sem v reševalnem vozilu molil, da bi najina deklica preživela,'' opisuje David, ki je malo hčerkico po rojstvu spremljal na poti do bolnišnice Leeds General Infirmary.

Tam so na srcu male Maye opravili operacijo, ki je omogočila večji in boljši dovod kisika skozi krvni obtok. Opraviti so morali tudi lasersko operacijo na očesu, s čimer so ji rešili vid, saj se zaradi tako zgodnjega rojstva krvne žilice v očesu niso pravilno in v celoti razvile.

9. aprila, deset dni pred predvidenim datumom poroda, sta lahko starša deklico končno odpeljala domov. "Ko sva jo odpeljala domov, sem začutila veliko olajšanje. Zelo dobro jo je imeti ves čas doma. Ona je najin mali čudež," pove zadovoljna mama Chloe. Maya je dobro okrevala in vsi menijo, da jo čaka svetla prihodnost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587